Plněná banánová bábovka

Už máte dost klasických bábovek? Pak tato plněná bábovka je něco pro vás! Je skvělá, protože se nejedná o klasickou a leckdy i suchou bábovku. Plněná banánová bábovka je vláčná. Zaručujeme vám, že zmizí téměř ihned po upečení, protože jeden kousek nikomu nestačí! Banánová bábovka je naplněná směsí ze smetanového sýra, který jí dodává na jedinečnosti. Recept je o trošičku složitější, než příprava klasické bábovky, také budete potřebovat více surovin, ale rozhodně to stojí za to!

Reklama

Ingredience

Na banánové těsto:

  • ½ hrnku třtinového cukru,
  • ¼ hrnku cukru krystal,
  • ¼ hrnku stolního oleje,
  • ¼ hrnku bílého jogurtu,
  • 1 ks vejce,
  • 1 lžička vanilkového extraktu,
  • 1 hrnek rozmačkaných zralých banánů,
  • 1 hrnek hladké mouky,
  • 1 lžička kypřícího prášku,
  • 1 špetka soli,
  • 1 lžička mleté skořice.

Na smetanovou náplň:

  • 1 hrnek krémového sýru (pokud možno v pokojové teplotě),
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 2-3 špetky nastrouhané pomerančové kůry,
  • 1 ks vejce.

Příprava

Nejprve si připravíme banánové těsto:

Reklama
  1. Banány rozmačkáme vidličkou ve velké míse.
  2. V jiné míse smícháme třtinový i krystalový cukr, vejce, olej, jogurt a vanilkový extrakt.
  3. Do mísy s cukry postupně přimícháváme hladkou mouku, kterou jsme smíchali s kypřícím práškem do pečiva. Osolíme a přidáme i mletou skořici.
  4. Obsah obou mís spojíme.
  5. Těsto necháme chvíli odležet na kuchyňské lince.

Nyní přijde čas na přípravu smetanové náplně:

  1. Smícháme krémový sýr, mouku a kůru z pomeranče.
  2. Dobře promícháme a poté přidáme i vejce. Opět dobře promícháme.

Dokončení:

  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
  2. Bábovkovou (nebo i jinou formu na pečení) si vymažeme máslem, popřípadě ještě vysypeme hrubou moukou.
  3. Polovinu těsta nalijeme na dno formy.
  4. Nyní přidáváme smetanovou nádivku tak, aby se nedotýkala okrajů formy. Pěkně dookola, spíše do středu formy.
  5. Nakonec vlijeme zbytek banánového těsta a vše necháme chviličku usadit.
  6. Pečeme 35-40 minut.
  7. Po vychlazení můžeme podávat posypané moučkovým cukrem.

Banánová bábovka se smetanovou náplní

Pokud už jste zkoušeli banánový chléb a chutnal vám, pak rozhodně musíte vyzkoušet i tento recept. Ačkoli je jeho přípravu trošku složitější, zcela jistě ji zvládnete. Jediné, na co si musíte dát pozor je to, že použijete zralé – až přezrálé banány. Čím budou měkčí, tím je to lepší. Pokud vaše banány dozrají ve chvíli, kdy nemáte čas na jejich zpracování, klidně je dejte na chvíli do mrazáku.

Reklama