Tak do těchto těstovin jsme se jednodznačně zamilovali. Jestli milujete lasagne a spoustu sýru, pak jsou tyto těstoviny i jednoznačnou volbou pro Vás! Jsou výjimečné tím, že jsou nejen s omáčkou, ale zároveň plěné lahodnou směsí.
Reklama
Co budete potřebovat?
- větší těstoviny ve tvaru mušlí (lastur)
- 1 a 1/2 šálku ricotty
- 1 šálek tvrdého strouhaného sýra
- 1 velké vejce
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- máslo
- 1 šálek smetany
- 1/2 šálku čerstvě strouhaného parmezánu
- čerstvou bazalku
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Ve velkém hrnci slané vroucí vody si uvařte těstoviny al dente.
- Poét vypusťte vodu a nechte vychladnout.
- Mezitím si ve velké misce smíchejte ricottu, italský sýr a vejce, špetku soli a pepře.
- Následně směsí vycpěte těstoviny (mušle).
- V hrnci si při střední teplotě rozpusťte máslo.
- Poté přidejte smetanu a přiveďte k varu. Nezapomeňte přidat parmazán a špetku pepře.
- Nalijte 2/3 omáčky do nádoby na pečení a naplněné těstoviny (mušle) umístěte na vrchní část omáčky.
- Zbývající omáčku poté nalijte přes těstoviny a posypte dalším sýrem.
- Pečte 18 až 20 minut.
- Ozdobte bazalkou a podávejte.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama