Plněné těstovinové mušle! Lahodný a jednoduchý pokrm plný sýra, který si jednoznačně zamilují i Vaše děti!

Tak do těchto těstovin jsme se jednodznačně zamilovali. Jestli milujete lasagne a spoustu sýru, pak jsou tyto těstoviny i jednoznačnou volbou pro Vás! Jsou výjimečné tím, že jsou nejen s omáčkou, ale zároveň plěné lahodnou směsí.

Co budete potřebovat?

  • větší těstoviny ve tvaru mušlí (lastur)
  • 1 a 1/2 šálku ricotty
  • 1 šálek tvrdého strouhaného sýra
  • 1 velké vejce
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • máslo
  • 1 šálek smetany
  • 1/2 šálku čerstvě strouhaného parmezánu
  • čerstvou bazalku

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Ve velkém hrnci slané vroucí vody si uvařte těstoviny al dente.
  3. Poét vypusťte vodu a nechte vychladnout.
  4. Mezitím si ve velké misce smíchejte ricottu, italský sýr a vejce, špetku soli a pepře.
  5. Následně směsí vycpěte těstoviny (mušle).
  6. V hrnci si při střední teplotě rozpusťte máslo.
  7. Poté přidejte smetanu a přiveďte k varu. Nezapomeňte přidat parmazán a špetku pepře.
  8. Nalijte 2/3 omáčky do nádoby na pečení a naplněné těstoviny (mušle) umístěte na vrchní část omáčky.
  9. Zbývající omáčku poté nalijte přes těstoviny a posypte dalším sýrem.
  10. Pečte 18 až 20 minut.
  11. Ozdobte bazalkou a podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Másla obsahují čím dál více éček a chemických látek, připravit si domácí je levné, rychlé a chutné