Po tomhle blázní celý svět! Unikátní plněné brambory. Tento recept je jednoduchý, chutný, snadný na přípravu a hlavně levný

Papriky jistě znáte. Ale co takové plněné brambory. Že o nich slyšíte poprvé? Nejsou moc známé, což je velká škoda. My vás je naučíme a vy si tak budete moci tuto pochoutku dopřávat kdykoliv budete mít chuť. Mohou být nejenom zajímavým hlavním jídlem, ale mohou být také i netradiční přílohou.

Reklama

Toto jsou nezbytné ingredience

Chcete, aby se plněné brambory povedly? Tak si připravte všechny ingredience, bez kterých se neobejdete. Jedině tak dáte základ receptu, který bude naprosto dokonalý. K němu bude třeba mít:

  • 15 větších brambor
  • 250 g mletého masa
  • 1 cibuli
  • 50 g zakysané smetany
  • 50 g másla
  • Sůl, pepř

Nachystejte si brambory

To je jistě celkově nejtěžší část, kterou budete muset absolvovat. Brambory je nutné nejprve oloupat. Potom z nich oříznete jejich vršek a budete je muset vyškrábat. Je ideální špičatým nožem udělat trychtýřovitý pohyb, díky kterému většinu vnitřku odstraníte a zbytek vydlabete lžičkou. Potom brambory vložíte do vařící vody a vaříte je po dobu zhruba 5–10 minut. Následně je vyndejte a nechte je vychladnout.

Připravte si náplň

Když se brambory vaří a potom stydnou, tak si můžete připravit samotnou náplň. Ta není nic složitého. Stačí jenom smíchat ochucené maso s nadrobno nakrájenou cibulí. Danou náplní následně důkladně naplníte brambory. A to až po okraj. S náplní určitě nešetřete.

Reklama

Nyní na plech a do trouby

Plech by měl být, pokud možno hlubší. Poskládejte do něho jednu bramboru vedle druhé. Pokud nechtějí držet, můžete lehce seříznout jejich spodní část. Následně si připravte zakysanou smetanu s máslem a také vodou. Vytvořte krémovou konzistenci, kterou následně nalijte přes brambory.

V tuto chvíli se blížíte ke konci. Plněné brambory vložte do trouby, kterou máte předehřátou na 180 stupňů Celsia. Takto pečte po dobu asi 30 minut. Potom vyndejte a můžete ihned servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.

Reklama