Po tomhle blázní celý svět! Unikátní plněné brambory. Tento recept je jednoduchý, chutný, snadný na přípravu a hlavně levný

Papriky jistě znáte. Ale co takové plněné brambory. Že o nich slyšíte poprvé? Nejsou moc známé, což je velká škoda. My vás je naučíme a vy si tak budete moci tuto pochoutku dopřávat kdykoliv budete mít chuť. Mohou být nejenom zajímavým hlavním jídlem, ale mohou být také i netradiční přílohou.

Toto jsou nezbytné ingredience

Chcete, aby se plněné brambory povedly? Tak si připravte všechny ingredience, bez kterých se neobejdete. Jedině tak dáte základ receptu, který bude naprosto dokonalý. K němu bude třeba mít:

  • 15 větších brambor
  • 250 g mletého masa
  • 1 cibuli
  • 50 g zakysané smetany
  • 50 g másla
  • Sůl, pepř

Nachystejte si brambory

To je jistě celkově nejtěžší část, kterou budete muset absolvovat. Brambory je nutné nejprve oloupat. Potom z nich oříznete jejich vršek a budete je muset vyškrábat. Je ideální špičatým nožem udělat trychtýřovitý pohyb, díky kterému většinu vnitřku odstraníte a zbytek vydlabete lžičkou. Potom brambory vložíte do vařící vody a vaříte je po dobu zhruba 5–10 minut. Následně je vyndejte a nechte je vychladnout.

Čtěte také: Tip na dokonalý dezert k odpolední kávičce. Tuto bánánovo-skořicovou roládu už ze své paměti nedostanete!

Připravte si náplň

Když se brambory vaří a potom stydnou, tak si můžete připravit samotnou náplň. Ta není nic složitého. Stačí jenom smíchat ochucené maso s nadrobno nakrájenou cibulí. Danou náplní následně důkladně naplníte brambory. A to až po okraj. S náplní určitě nešetřete.

Nyní na plech a do trouby

Plech by měl být, pokud možno hlubší. Poskládejte do něho jednu bramboru vedle druhé. Pokud nechtějí držet, můžete lehce seříznout jejich spodní část. Následně si připravte zakysanou smetanu s máslem a také vodou. Vytvořte krémovou konzistenci, kterou následně nalijte přes brambory.

V tuto chvíli se blížíte ke konci. Plněné brambory vložte do trouby, kterou máte předehřátou na 180 stupňů Celsia. Takto pečte po dobu asi 30 minut. Potom vyndejte a můžete ihned servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.