Pochutnejte si na bramborovém salátu nebo příloze

Pečená zelenina je úžasnou možností, jak si pochutnat na zdravé a chutné příloze nebo rovnou na celém jídle. Jestli potřebujete přílohu k masu nebo bramborový salát se zeleninou, dnešní recept vám velmi dobře poslouží. Stačí jen pár věcí a určitě si pochutnáte. Neuvěříte, jak dobrá je obyčejná pečená zelenina. Musíte ji jen dobře dochutit.

Reklama

Co budete potřebovat?

V salátu se nachází nejen brambory, ale také květák. Ten salátu dodá jedinečnou chuť, stejně jako ostatní druhy zeleniny i koření. Jakmile dáte všechno dohromady a vložíte do trouby, získáte ten nejlepší salát nebo přílohu. K salátu můžete klidně přidat také váš oblíbený jogurtový dip. Na výrobu tohoto bramborového receptu potřebujete:

  • květák – 500 gramů,
  • mrkev – 2-3 ks,
  • paprika – 1 ks,
  • brambory – 500 gramů,
  • sladká paprika – 1-2 lžičky,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • olivový olej – 2 lžíce,
  • sušená petržel – 1 lžíce,
  • česnekový prášek – 1 lžička.
Shutterstock

Pracovní postup

Květák rozdělte na jednotlivé růžičky. Mrkve oškrábejte a nakrájejte na kolečka. Papriku nakrájejte na kostičky. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostky. Do směsi můžete přidat také cibuli nakrájenou na stejně velké kousky. Až budete mít veškerou zeleninu nakrájenou a připravenou, máte většinu práce za sebou. To je to nejdůležitější, co musíte udělat. Poté si předehřejte troubu na 200 stupňů a plech vyložte pečicím papírem.

novadanas.com

V tuto chvíli můžete promíchat všechny druhy zeleniny dohromady ve velké míse nebo přímo na plech. Vše dochuťte solí, mletým černým pepřem, mletou paprikou, česnekem v prášku a přidejte také sušenou petržel i olivový olej. Všechno důkladně promíchejte, aby se ochutil každý kousek zeleniny. Zeleninu rozložte na plech v jedné vrstvě, aby se všechno rovnoměrně upeklo. Nakonec plech vložte do předehřáté trouby a pečte zeleninu po dobu 35-40 minut. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: novadanas.com

Reklama