Proč mučit své tělo dietami, když nadělají mnohem více škody než užitku? Není pochyb o tom, že některé z nich jsou dokonce pro lidské tělo i škodlivé. Dosáhnete pomocí nich ideálního vzhledu, ale zpravidla jen z vnějšku, uvnitř těla už to takoví sláva nebude. Detoxikační polévka je vynikající způsob, jak očistit tělo od nebezpečných toxinů, posílit imunitní systém a zlepšit vstřebávání živin v těle. Čištění těla nebude vyžadovat týdny ani měsíce. Bude to trvat jen 3 dny. Vaším úkolem je uvařit pouze 3 různé polévky. Každý den si dáte jinou polévku a vyléčíte tělo zevnitř.
Brokolicová polévka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 750 ml vody
- 1 stroužek česneku
- 500 g brokolice
- sůl a pepř podle chuti
Rozdrťte česnek a cibuli. Oddělte květenství brokolice a umyjte je. Do hrnce nalijte olivový olej. Až se olej zahřeje přidejte cibuli a česnek. Poté přidejte i brokolici. Vařte, dokud brokolice není jasně zelená. Přidejte vodu do hrnce a počkejte, až se začne vařit. Ochuťte zeleninu solí a pepřem podle chuti. Zakryjte hrnec a vařte polévku po dobu 8-10 minut. Když je polévka hotová, rozmixujte ji na pyré.
Mrkvová polévka
- 500 g mrkve
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce zázvoru
- 700 ml kuřecího vývaru
- 100 g smetany
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Nakrájejte cibuli najemno a přidejte k ní lžíci mletého zázvoru. Vařte zázvor a cibuli v olivovém oleji po dobu 5-7 minut. Nakrájejte mrkev na kostičky a přidejte ji do zázvoru s cibulí. Zalijte všechno vývarem. Vařte směs na slabém ohni po dobu 30 minut. Když mrkev změkne, odstavte hrnec z ohně. Vše rozdrťte na pyré, poté přidejte smetanu, sůl a pepř podle chuti. Po pyré vařte dalších 5 minut. Hotovou polévku lze podávat s koprem a toastem.
Čočková polévka
- 450 g čočky
- 60 g celeru
- 60 g česneku
- 500 ml bramborového vývaru
- 1 kg brambor
- 3 l vody
- 250 ml sójového mléka
- 200 g rajčat
- 5 g koriandru
- 30 gramů olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Oloupejte brambory, uvařte je a schovejte z nich vývar. Potom nakrájejte stonky celeru a česnek, obojí najemno. Osmažte v hrnci s olivovém oleji. Do hrnce přidejte omytou čočku a bramborový vývar. Vařte 15 minut. Nakrájejte rajčata, přidejte je do polévky a vařte na slabém ohni. Zahřejte sójové mléko na 90 °C a promíchejte s polévkou. Ochuťte solí a pepřem. Připravenou polévku ozdobte koriandrem.