Položil skořápku na plech a vložil do trouby: Podívejte se, co za úžasnou věc udělal!

To, že je vápník prospěšný pro náš organismus nikoho pravděpodobně nepřekvapí. Je důležitou součástí našich kostí a zubů a zodpovídá za jejich tvrdost a pevnost. Jeho nedostatek se proto může negativně projevit. My vám ale poradíme, jak jednoduše a účinně vápník doplnit. Budete se divit, že vám k tomu budou stačit obyčejné skořápky od vajec, které jinak běžně vyhazujte.

Reklama

Skvělým zdrojem vápníku je obyčejná skořápka

Lidská kostra je hlavním odběratelem i zásobárnou vápníku. Při jeho nedostatku ale tělo trpí a je potřeba ho doplnit z vnějších zdrojů. V takovém případě pro vás máme tip, jak na to. Vyzkoušejte obyčejná vejce, respektive jejich skořápky. Právě obyčejná skořápka je totiž účinná živina a perfektní zdroj vápníku. Ovšem není skořápka jako skořápka. Pokud se budete chtít do výroby prášku pustit, zkuste najít vajíčka domácí nebo z volného z volného výběhu. Ty jsou totiž zdravější.

Účinný prášek si vyrobíte snadno doma

Na výrobu prášku si připravte 12 skořápek. Nejprve je v sítu důkladně umyjte a zbavte všech viditelných nečistot. Potom je vložte do hrnce s horkou vodou a vařte ponořené 10 minut, abyste se zbavili možných patogenů. Mezitím, co se budou vařit, předehřejte si troubu na 100 stupňů. Po uplynulé době vaření skořápky vyjměte a přemístěte je na plech a vložte do rozehřáté trouby na 15 minut. Takto připravené skořápky pak stačí jen rozmixovat v kuchyňském robotu na jemný prášek.

Prášek přidávejte do jídla nebo pití

Poloviny lžičky takto připraveného prášku obsahuje asi 400 mg vápníku. Ten můžete podle potřeby přidávat do jídla nebo rozmíchat v čisté vodě nebo čaji. Pokud jej budete užívat pravidelně, uvidíte, že se negativních projevů souvisejících s nedostatkem vápníku rychle zbavíte, nebo jim předejdete. Jednoduše tak přírodní cestou doplníte důležitou minerální látku bez jakýchkoliv potravinových doplňků.

Reklama