Těchto 10 potraviny vám pečlivě vyčístí tepny, abyste zabránili vzniku srdečního infarktu

Mnohdy kolem sebe máme naprosto běžné potraviny, které považujeme za obyčejné a nezajímavé a zpravidla ani nevíme, že se mohou pyšnit pozitivními účinky na naše zdraví. Co třeba takový květák, který jste možná jako děti nesnášely, nebo brokolice, jíž se většina lidí vyhýbá, protože se bojí její typické chuti – napadlo by vás, že zrovna tyhle dvě potraviny patří na seznam těch, které čistí cévy a fungují jako prevence proti vzniku srdečního infarktu?

Potraviny jsou různé, někdy se tváří nenápadně a obyčejně, přitom v sobě skrývají tolik cenných látek, jež mají na naše zdraví velmi pozitivní vliv, že bychom si jich měli daleko více cenit. Ráda bych vám teď představila potraviny, které pročišťují cévy a výrazně tak snižují riziko vzniku infarktu, jež v posledních letech trápí stále více lidí – a rozhodně se netýká pouze starších generací!

Potraviny, které snižují riziko infarktu

Srdeční infarkt může potkat úplně každého z nás, bez ohledu na to, jestli se jedná o muže nebo ženu. Bohužel v posledních letech přibývá stále mladších pacientů.

Čtěte také: Sbíhají se vám sliny na skvělé bochánky plněné šunkou a sýrem? Tohle miluje každá návštěva

  • Chřest

    Jako první potravinu spadajícího do našeho seznamu zařadíme chřest, který posiluje imunitní systém a díky obsahu asparaginu, saponinů, nikotinové kyseliny a éterických olejů pomáhá udržovat cévy čisté a průchodné.

  • Granátové jablko

    I granátové jablko pomáhá odstraňovat usazeniny, které se udržují v našich cévách a páchají zde neplechu. Studie dokonce poukazují na to, že lidé, kteří granátové jablko jedí pravidelně, se dožívají mnohem vyššího věku.

  • Brokolice

    Brokolice obsahuje hodně vitamínu K, který je známý tím, že v těle udržuje normální hladinu cholesterolu. I to přispívá jako prevence proti vzniku infarktu.

  • Květák

    Věděli jste, že květák obsahuje tzv. dietní vlákninu? Vláknina je pro naše tělo hodně důležitá, v tomto případě je nutno zmínit, že pomáhá odstranit z těla škodlivé látky, navíc zabraňuje tomu, aby se do těla vstřebával cholesterol.

  • Skořice

    Na skořici mnohdy spoléháme v případě, kdy chceme zhubnout, napomáhá totiž snižovat množství cukru v krvi a podporuje funkci metabolismu, který následně šlape na plné obrátky a naše tělo rychleji spaluje tuky.

  • Spirulina

    Spirulinu možná nezná každý, přitom se jedná o potravinu, která obnovuje zdravou intestinální mikroflóru, zároveň se podílí na podpoře funkce jater.