Jak už jistě víte, existuje mnoho různých druhů těstovin. Italové pracovali neúnavně, aby potěšili svět velkolepými výtvory z pšenice. Dnes Vám řekneme, jak je možné si připravit delikátní fettuccine s krevetami v krémové omáčce.
Reklama
Tento pokrm je také ideálním návrhem pro romantickou večeři při svíčkách. A pokud jej doplníte sklenkou zralého červeného vína, bude mít jídlo působivý efekt.
Co budete potřebovat?
- 200 g krevet
- těstoviny fettuccine
- 200 ml smetany
- 200 ml vody
- 50 g tvrdého sýra
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- kopr podle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Rozmrazte si krevety a uvařte si je ve slané vodě, poté je očistěte.
- Tvrdý sýr si nastrouhejte na velkém struhadle.
- Česnek si oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Do hluboké pánve si nalijte smetanu, vodu, přidejte česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, přidejte vařené krevety s nastrouhaným sýrem a na závěr přidejte fettuccine.
- Takto vařte cca 15 minut na střední teplotu.
- Na závěr můžete ozdobit pokrm koprem.
- Gratulujeme, lahodné fettuccine s krevetami a smetanovou omáčkou jsou připraveny.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama