Připravte si pravé italské fettuccine! Lahodná smetanová omáčka a krevety uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky!

Jak už jistě víte, existuje mnoho různých druhů těstovin. Italové pracovali neúnavně, aby potěšili svět velkolepými výtvory z pšenice. Dnes Vám řekneme, jak je možné si připravit delikátní fettuccine s krevetami v krémové omáčce.

Tento pokrm je také ideálním návrhem pro romantickou večeři při svíčkách. A pokud jej doplníte sklenkou zralého červeného vína, bude mít jídlo působivý efekt.

Co budete potřebovat?

  • 200 g krevet
  • těstoviny fettuccine
  • 200 ml smetany
  • 200 ml vody
  • 50 g tvrdého sýra
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • kopr podle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Rozmrazte si krevety a uvařte si je ve slané vodě, poté je očistěte.
  2. Tvrdý sýr si nastrouhejte na velkém struhadle.
  3. Česnek si oloupejte a nakrájejte na plátky.
  4. Do hluboké pánve si nalijte smetanu, vodu, přidejte česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, přidejte vařené krevety s nastrouhaným sýrem a na závěr přidejte fettuccine.
  5. Takto vařte cca 15 minut na střední teplotu.
  6. Na závěr můžete ozdobit pokrm koprem.
  7. Gratulujeme, lahodné fettuccine s krevetami a smetanovou omáčkou jsou připraveny.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Z tradičního receptu na palačinky vytvořila netradiční. Už nikdy nebudete palačinky připravovat obvyklým způsobem!