Připravte si tento rychlý pokrm, který si zamilujete již při prvním ochutnání. Jde o skvělý slaný koláč se smetanovou směsí z kuřecího masa. Tento recept je vhodný k přípravě vydatné a zároveň lehké večeře! Pokud jste tedy unavení a nechce se Vám moc vyvařovat, pak je tento pokrm pro Vás jasnou volbou!
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 balení listového těsta
- 4 PL másla
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 1/4 šálku nakrájeného celeru
- 1/4 šálku nakrájené mrkve
- 1/4 ČL soli
- 2 PL mouky
- 2 šálky mléka
- 1/2 šálku krému
- 1 ČL kuřecího bujónu
- 2 šálky vařeného kuřete, nasekaného
- 1/2 šálku zmrzlého hrášku
- 1/2 ČL nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 vejce
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Listové těsto si opatrně rozložte na pomoučený hladký povrch.
- Ve velkém hrnci si rozpusťte máslo při středně vysoké teplotě.
- Poté přidejte cibuli, celer, mrkev a sůl a smažte, dokud cibule nebudou mít zlatavý nádech.
- Následně přisypte mouku a smažte další 1-2 minuty.
- Postupně začněte přidávat mléko a smetanu, a pomalu přiveďte k varu.
- Za stálého míchání vařte po dobu cca 5 minut. Směs by Vám měla zhoustnout.
- Poté snižte teplotu a přidejte kuře, hrášek a tymián.
- Předehřejte si troubu na 200 stupňů.
- Kuřecí směs si přendejte do pekáče.
- Listové těsto si nakrájejte na 12 rovných proužků.
- Proužky poté vyskládejte na kuřecí směs tak, abyste vytvořili mřížkový vzor.
- Hotovou mřížku z listového těsta si nezapomeňte potřít vyšlehaným žloutkem.
- Pečte 30-35 minut, dozlatova.
- Nechte na cca 5 minut vychladit a podávejte.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama