Připravte si tento Slaný koláč se smetanovou směsí z kuřecího masa! Jde o skvělou volbu při výběru vydatné a zároveň lehké večeře!

Připravte si tento rychlý pokrm, který si zamilujete již při prvním ochutnání. Jde o skvělý slaný koláč se smetanovou směsí z kuřecího masa. Tento recept je vhodný k přípravě vydatné a zároveň lehké večeře! Pokud jste tedy unavení a nechce se Vám moc vyvařovat, pak je tento pokrm pro Vás jasnou volbou!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 balení listového těsta
  • 4 PL másla
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 1/4 šálku nakrájeného celeru
  • 1/4 šálku nakrájené mrkve
  • 1/4 ČL soli
  • 2 PL mouky
  • 2 šálky mléka
  • 1/2 šálku krému
  • 1 ČL kuřecího bujónu
  • 2 šálky vařeného kuřete, nasekaného
  • 1/2 šálku zmrzlého hrášku
  • 1/2 ČL nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 vejce

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Listové těsto si opatrně rozložte na pomoučený hladký povrch.
  2. Ve velkém hrnci si rozpusťte máslo při středně vysoké teplotě.
  3. Poté přidejte cibuli, celer, mrkev a sůl a smažte, dokud cibule nebudou mít zlatavý nádech.
  4. Následně přisypte mouku a smažte další 1-2 minuty.
  5. Postupně začněte přidávat mléko a smetanu, a pomalu přiveďte k varu.
  6. Za stálého míchání vařte po dobu cca 5 minut. Směs by Vám měla zhoustnout.
  7. Poté snižte teplotu a přidejte kuře, hrášek a tymián.
  8. Předehřejte si troubu na 200 stupňů.
  9. Kuřecí směs si přendejte do pekáče.
  10. Listové těsto si nakrájejte na 12 rovných proužků.
  11. Proužky poté vyskládejte na kuřecí směs tak, abyste vytvořili mřížkový vzor.
  12. Hotovou mřížku z listového těsta si nezapomeňte potřít vyšlehaným žloutkem.
  13. Pečte 30-35 minut, dozlatova.
  14. Nechte na cca 5 minut vychladit a podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Výborný rychlý recept, který zasytí i ty nejmlsnější jazýčky! Pokud nevíte, co k večeři, je tento recept pro Vás tou jasnou volbou!