Klasické koblihy už jistě nejedna z nás připravovala. Ale věděli jste, že se dají upéct i v troubě? Samotné těsto je trochu odlišné ale chuťově ani o špetku horší. Šišky se místo smažení upečou v troubě.
Co budete potřebovat
- 50 dkg polohrubé mouky
- 3 dkg droždí
- 2,8-3 dl mléka
- 7 dkg cukru
- 5 dkg másla
- 1/2 KL soli
- 2 žloutky
- meruňková povidla
- moučkový cukr
Jak na to?
Z droždí uděláme kvásek v 1 dl mléka s malým množstvím cukru ..
Ostatní ingredience (kromě povidel a moučkového cukru) smícháme spolu se zbylým mlékem. Těsto necháme v teplém místě vykynout na dvojnásobek, trošku vypracujeme a znovu necháme chvíli odpočívat.
Těsto si vylijeme na moukou posypanou desku a vyválíme na 1,5-2 cm tlustou vrstvu. Pomocí poháru vykrajujeme koblihy.
Šišky poklademe na plech vyložený papírem na pečení a přikryté kuchyňskou utěrkou je necháme odpočívat 20-25 minut.
Troubu si předehřejeme na 190 ° C. Do šišek uděláme prstem dírky do kterých vložíme po jedné lžičce povidel.
Vložíme do trouby a pečeme dokud nám nezačnou hnědnout.
Po vyjmutí koblihy přikryjeme na 5 minut kuchyňskou utěrkou a posypeme práškovým cukrem