Na přípravu šišek z trouby nebudete potřebovat ani kapku oleje, no chutí fantasticky! Naučte se tento recept a už nikdy je nebudete smažit!

Klasické koblihy už jistě nejedna z nás připravovala. Ale věděli jste, že se dají upéct i v troubě? Samotné těsto je trochu odlišné ale chuťově ani o špetku horší. Šišky se místo smažení upečou v troubě.

Co budete potřebovat

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 3 dkg droždí
  • 2,8-3 dl mléka
  • 7 dkg cukru
  • 5 dkg másla
  • 1/2 KL soli
  • 2 žloutky
  • meruňková povidla
  • moučkový cukr

Jak na to?

Čtěte také: Vezměte si lžičku tohoto přírodního léku před spaním, abyste během spánku odstranili toxiny ze střev a jater

Z droždí uděláme kvásek v 1 dl mléka s malým množstvím cukru ..

Ostatní ingredience (kromě povidel a moučkového cukru) smícháme spolu se zbylým mlékem. Těsto necháme v teplém místě vykynout na dvojnásobek, trošku vypracujeme a znovu necháme chvíli odpočívat.

Těsto si vylijeme na moukou posypanou desku a vyválíme na 1,5-2 cm tlustou vrstvu. Pomocí poháru vykrajujeme koblihy.

Šišky poklademe na plech vyložený papírem na pečení a přikryté kuchyňskou utěrkou je necháme odpočívat 20-25 minut.

Troubu si předehřejeme na 190 ° C. Do šišek uděláme prstem dírky do kterých vložíme po jedné lžičce povidel.

Vložíme do trouby a pečeme dokud nám nezačnou hnědnout.

Po vyjmutí koblihy přikryjeme na 5 minut kuchyňskou utěrkou a posypeme práškovým cukrem