Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete -
Menu

Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

Základní postup přípravy spočívá v oddělení žloutků a bílků ze všech čtyř vajec. Žloutky smíchejte s moučkovým cukrem na jemnou pěnu. Mléko nechte na mírném ohni ohřívat a mezitím si připravte tuhou pěnu z bílků. Do bílků přidejte asi půl lžičky octa, aby byla pěna opravdu tuhá. Při běžném postupu je pěna z bílků nechá povařit ve formě knedlíků asi 2 minuty v mléce (je potřeba je otáčet, aby se dosáhlo potřebné konzistence. Knedlíčky se následně vyndají na misku, v horkém mléce se nechá rozpustit vanilkový cukr a poté se přidají žloutky. Takto vzniklá omáčka se nechá chvíli povařit, aby trochu zhoustla. Konečná úprava dezertu pak spočívá v rozdělení pěnových knedlíčků do misek a přelití omáčkou.

Jak dosáhnout vždy jemných sněhových knedlíčků

Pokud chcete mít dezert vždy perfektní a nadýchaný, vynechejte v postupu vaření knedlíčků v mléce. Sníh lze připravit také v mikrovlnce – stačí ji nastavit na nejvyšší výkon a knedlíčky tam nechat ohřívat 1 minuty. Tímto způsobem dosáhnete vždy úspěchu.

1
2
RECEPTY

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou…

Připravte si jednoduchý, lahodný, nepečený éclair dezert, s kterým snadno potěšíte chutě každé návštěvy. Vyrobit lze ve dvou různých variantách. Buď…
RECEPTY

Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá

Maďarský langoš je typický svou poctivou chutí. Pokud vám ty, které můžete koupit v mnoha pojízdných stáncích, pravý maďarský langoš nepřipomínají…
RECEPTY

Nejlepší recepty na domácí těsta, která potěší dospělé i děti

Domácí jídlo je jednoduše nejlepší. Připravíte ho levně, většinou to není vůbec složité a navíc potěšíte všechny kolem sebe. Udělejte…
RECEPTY

Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

Vývar je v gastronomii velmi důležitý. Je základem mnoha lahodných polévek, nebo třeba omáček. Dokáže pohladit po žaludku a připravit jej…
RECEPTY

Nechte se unést božskou chutí tohoto jablečného koláče s vlašskými…

Mnozí pěstitelé ovoce a zeleniny během letních měsíců sklízí dlouho očekávané plody. Ty pak zavařují, nebo z nich tvoří marmelády, džemy…
RECEPTY

Tyto nadýchané buchty z tvarohu jsou dokonale jemné a chutné

Buchty jsou velice oblíbeným dezertem, který se standardně zhotovuje z kynutého těsta. Plnit je možné buchty mákem, tvarohem, džemem, nebo třeba…