Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství jako podivnou vanilkovo sněhovou pochoutku s tajemným názvem a vzhledem rozhodně zaujmete každou návštěvu a děti ji budou vyžadovat zejména kvůli lehkému nadýchanému charakteru. Při přípravě ptačího mléka je ovšem potřeba dbát na to, aby mělo dobrou konzistenci bez hrudek, které kazí celkový dojem z dezertu. Zde je trik, kterým tuto konzistenci dosáhnete vždy a výsledek vašeho kuchtění bude zaručený.

Jaké ingredience jsou potřeba k výrobě ptačího mléka

Suroviny pro přípravu ptačího mléka jsou jen čtyři a máme je všichni vždy doma a po ruce. K vytvoření tohoto skvělého receptu potřebujete:

  • Vejce – 4 ks
  • Mléko – 1,5 l
  • Moučkový cukr – 150 g
  • Vanilkový cukr – 3 balíčky

Příprava ptačího mléka

Základní postup přípravy spočívá v oddělení žloutků a bílků ze všech čtyř vajec. Žloutky smíchejte s moučkovým cukrem na jemnou pěnu. Mléko nechte na mírném ohni ohřívat a mezitím si připravte tuhou pěnu z bílků. Do bílků přidejte asi půl lžičky octa, aby byla pěna opravdu tuhá. Při běžném postupu je pěna z bílků nechá povařit ve formě knedlíků asi 2 minuty v mléce (je potřeba je otáčet, aby se dosáhlo potřebné konzistence. Knedlíčky se následně vyndají na misku, v horkém mléce se nechá rozpustit vanilkový cukr a poté se přidají žloutky. Takto vzniklá omáčka se nechá chvíli povařit, aby trochu zhoustla. Konečná úprava dezertu pak spočívá v rozdělení pěnových knedlíčků do misek a přelití omáčkou.

Jak dosáhnout vždy jemných sněhových knedlíčků

Pokud chcete mít dezert vždy perfektní a nadýchaný, vynechejte v postupu vaření knedlíčků v mléce. Sníh lze připravit také v mikrovlnce – stačí ji nastavit na nejvyšší výkon a knedlíčky tam nechat ohřívat 1 minuty. Tímto způsobem dosáhnete vždy úspěchu.

Sdílejte článek