Nakládání okurek do sáčku je jedním z nejoblíbenějších instantních receptů. Stejně tak můžete nakládat třeba i rajčata, a navíc úplně stejně snadno a rychle. Pro nakládání se používají pevná, středně velká rajčata kulatého tvaru, aby se dala naplnit a dobře držela tvar. Plní se pak pikantní směsí na bázi kopru, česneku a koření, pro chuť lze přidat i estragon.
Co si připravit?
Potřebovat budete alespoň 550 g rajčat vhodné velikosti a tvaru, menší svazek kopru, 3 stroužky česneku, sůl, cukr, černý mletý pepř, červenou feferonku a případně i estragon, pokud ho máte a chutná vám. Příprava je rychlá a jednoduchá a po několika hodinách získáte lahodná, lehce osolená rajčátka s pikantní chutí díky náplni. Tato šťavnatá plněná rajčata jsou perfektním předkrmem ke každému jídlu, ale můžete si je dopřát třeba i jako lehkou svačinku.
Nejprve si připravte náplň do rajčat. Svazek kopru opláchněte, osušte a nasekejte nadrobno. Přidat k němu můžete i nasekané čerstvé listy estragonu, pokud ho budete přidávat. Stroužky česneku oloupejte a nožem nasekejte na velmi jemné kousky nebo je prolisujte. Přidejte lžičku cukru, půl lžíce soli, půl lžičky pepře a špetku sušených a mletých feferonek. Všechny složky důkladně promíchejte.
Jak rajčata naplnit?
Rajčata dobře opláchněte a osušte. Z vrchní strany rajčete udělejte dva řezy do poloviny zeleniny, které se budou uprostřed křížit. Naříznutá rajčata naplňte připravenou směsí. Dále si připravte dva igelitové sáčky a zkontrolujte, zda v nich nejsou díry, jinak použijte jiné. Sáčky vložte jeden do druhého, aby se zpevnily.
Rajčata vložte do připraveného dvojitého sáčku. Pokud vám zbyla nějaká pikantní náplň, můžete ji rovněž vložit dovnitř. Poté sáček dobře utáhněte a protřepejte rukama, aby rajčata pustila trochu šťávy. Pak vše umístěte na ledničky alespoň na 6 hodin, klidně i déle. Pokud je v lednici necháte dvojnásobné množství času, budou ještě chutnější.
Zdroj: xitrosti.com