Mléčný koláč se na první pohled snadno připravuje, ale zdaleka není triviální. Tato orientální sladkost se vyrábí jednoduše, kdy nejsou potřeba žádné speciální triky a stejně se budete divit konečnému výsledku, který je prostě naprosto dokonalý. S tímto šťavnatým, chutným a hlavně docela jednoduchým receptem můžete překvapit rodinu.
Arabský mléčný koláč je skutečně plný tekutin, až se budete divit, jak se dovnitř všechno vlastně vejde. Je to ale možné a díky propracovanému receptu pojde hodně mléka, což má za výsledek nadýchanost a jemnost konečného výsledku. Uvidíte, že si tento recept velmi brzy zamilujete.
Co budete potřebovat pro přípravu arabského mléčného koláče?
- Vejce – 4 kusy
- Cukr – 260 g
- Krupice – 4 lžíce
- Pšeničná mouka – 6 lžic
- Škrob – 1 polévková lžíce
- Prášek do pečiva – 2 lžičky
- Mléko – 6 balení
- Vanilkový cukr – 1 lžička
- Máslo – 1 polévková lžíce
- Mandlové plátky – 70 g
Postup přípravy arabského mléčného koláče
Nejdříve si nahřejte troubu, kterou zapněte na zhruba 180 stupňů. V míchaní míse dejte důkladně promísit vajíčka s trochou cukru. Vzniknout by měla jemná a nadýchaná hmota. K tomu přidejte další cukr, trochu mouky, prášek do pečiva a opatrně zamíchejte špachtlí. Výsledné těsto nalijte na plech a dejte péct na zhruba 25 minut.
Dále si připravte náplň, kde budete potřebovat mléko, cukr, vanilku a to všechno důkladně promícháte a vyšleháte.
Aby se to povedlo přidávejte škrob, další mléko a nechte povařit než vznikne mírná konzistence pudingu právě díky přidanému škrobu. Tuto směs nalijte na vytažené a ještě teplé těsto z trouby.
Na vrchní části navíc posypte mandlovými vločkami pro zvýraznění výtečné chuti.
Tentokrát dejte dort chladnout do lednice až do té doby, než bude ztuhlý a připravený ke krájení. Uvidíte, že tento dezert bude mít úspěch snad u každého, komu ho dáte ochutnat.