Mléčný koláč se na první pohled snadno připravuje, ale zdaleka není triviální. Tato orientální sladkost se vyrábí jednoduše, kdy nejsou potřeba žádné speciální triky a stejně se budete divit konečnému výsledku, který je prostě naprosto dokonalý. S tímto šťavnatým, chutným a hlavně docela jednoduchým receptem můžete překvapit rodinu.

Arabský mléčný koláč je skutečně plný tekutin, až se budete divit, jak se dovnitř všechno vlastně vejde. Je to ale možné a díky propracovanému receptu pojde hodně mléka, což má za výsledek nadýchanost a jemnost konečného výsledku. Uvidíte, že si tento recept velmi brzy zamilujete.

Co budete potřebovat pro přípravu arabského mléčného koláče?

  • Vejce - 4 kusy
  • Cukr - 260 g
  • Krupice - 4 lžíce
  • Pšeničná mouka - 6 lžic
  • Škrob - 1 polévková lžíce
  • Prášek do pečiva - 2 lžičky
  • Mléko - 6 balení
  • Vanilkový cukr - 1 lžička
  • Máslo - 1 polévková lžíce
  • Mandlové plátky - 70 g

Postup přípravy arabského mléčného koláče

Nejdříve si nahřejte troubu, kterou zapněte na zhruba 180 stupňů. V míchaní míse dejte důkladně promísit vajíčka s trochou cukru. Vzniknout by měla jemná a nadýchaná hmota. K tomu přidejte další cukr, trochu mouky, prášek do pečiva a opatrně zamíchejte špachtlí. Výsledné těsto nalijte na plech a dejte péct na zhruba 25 minut.

Dále si připravte náplň, kde budete potřebovat mléko, cukr, vanilku a to všechno důkladně promícháte a vyšleháte.

Aby se to povedlo přidávejte škrob, další mléko a nechte povařit než vznikne mírná konzistence pudingu právě díky přidanému škrobu. Tuto směs nalijte na vytažené a ještě teplé těsto z trouby.

Na vrchní části navíc posypte mandlovými vločkami pro zvýraznění výtečné chuti.

Tentokrát dejte dort chladnout do lednice až do té doby, než bude ztuhlý a připravený ke krájení. Uvidíte, že tento dezert bude mít úspěch snad u každého, komu ho dáte ochutnat.

Sdílejte článek