Pokud vaše rodina miluje sladké dezerty ke kávě nebo při odpoledním čaji, můžete jim přichystat překvapení a vyzkoušet tento nový recept. Kakaový dort je lehký, vláčný a oslní vás zejména lahodným krémem navrchu. Vyzkoušejte tento snadný recept a moučník se stane vaší oblíbenou sladkou tečkou.
Pro přípravu těsta si přichystejte:
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 3 lžíce kakaa
- 200 ml 10% krému
Pro lahodný krém budete potřebovat:
- 200 ml mléka
- 150 g cukru
- 200 g kakaových hoblin
- 150 g másla
Příprava vláčného těsta je velmi snadná
Pro začátek smíchejte vaječné bílky s cukrem a vyšlehejte tuhý sníh. Do něj opatrně vmíchejte mouku a kakao, aby vám vznikla stále nadýchaná směs, ze které bude brzy krásné těsto. Pečící formu vymažte tukem (použijte máslo nebo slunečnicový olej) a nalijte do ní těsto. Pečící troubu si předehřejte na 180 °C a pečte těsto přibližně 30 minut. Poté těsto vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Mezitím si na plotně připravte další část moučníku
V malém rendlíku rozehřejte máslo spolu s mlékem a cukrem. Pokud je máslo i cukr rozpuštěný, přidejte také kakaové hobliny a 10% krém (smetanu) a nechte za občasného míchání celou směs prohřát.
Upečené těsto rozkrojte podélně napůl a mezi dva pláty těsta nalijte směs připravenou v rendlíku. Poté obě části těsta opět spojte. Krém připravený v rendlíku můžete nalít i na horní část celého dortu, esteticky bude vypadat i trochu strouhané čokolády na samotném vrcholu dezertu. Celý moučník nechte vychladnout a nejlépe i ztuhnout v lednici.
Po ztuhnutí krému i celého dezertu můžete moučník nakrájet na malé trojúhelníky. Ty podávejte s mírným posypem moučkového cukru a ozdobou ve formě snítky máty. Ta celému dezertu dodá na ještě větší zajímavosti svým neobvyklým aroma.