Recept na lahodný kakaový dort. Vyzkoušejte dětmi oblíbený dezert

Pokud vaše rodina miluje sladké dezerty ke kávě nebo při odpoledním čaji, můžete jim přichystat překvapení a vyzkoušet tento nový recept. Kakaový dort je lehký, vláčný a oslní vás zejména lahodným krémem navrchu. Vyzkoušejte tento snadný recept a moučník se stane vaší oblíbenou sladkou tečkou.

Pro přípravu těsta si přichystejte:

  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 200 ml 10% krému

Pro lahodný krém budete potřebovat:

  • 200 ml mléka
  • 150 g cukru
  • 200 g kakaových hoblin
  • 150 g másla

Příprava vláčného těsta je velmi snadná

Pro začátek smíchejte vaječné bílky s cukrem a vyšlehejte tuhý sníh. Do něj opatrně vmíchejte mouku a kakao, aby vám vznikla stále nadýchaná směs, ze které bude brzy krásné těsto. Pečící formu vymažte tukem (použijte máslo nebo slunečnicový olej) a nalijte do ní těsto. Pečící troubu si předehřejte na 180 °C a pečte těsto přibližně 30 minut. Poté těsto vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Čtěte také: 14 receptů na dochucení domácích polévek s nebeskou chutí!

Mezitím si na plotně připravte další část moučníku

V malém rendlíku rozehřejte máslo spolu s mlékem a cukrem. Pokud je máslo i cukr rozpuštěný, přidejte také kakaové hobliny a 10% krém (smetanu) a nechte za občasného míchání celou směs prohřát.

Upečené těsto rozkrojte podélně napůl a mezi dva pláty těsta nalijte směs připravenou v rendlíku. Poté obě části těsta opět spojte. Krém připravený v rendlíku můžete nalít i na horní část celého dortu, esteticky bude vypadat i trochu strouhané čokolády na samotném vrcholu dezertu. Celý moučník nechte vychladnout a nejlépe i ztuhnout v lednici.

Po ztuhnutí krému i celého dezertu můžete moučník nakrájet na malé trojúhelníky. Ty podávejte s mírným posypem moučkového cukru a ozdobou ve formě snítky máty. Ta celému dezertu dodá na ještě větší zajímavosti svým neobvyklým aroma.