Čokoládová pěna je elegantní, jemný, nadýchaný dezert podávaný v mnoha vychytaných restauracích. Právě proto působí komplikovaně a sofistikovaně. S tímto receptem se jí nemusíte více bát, určitě ji zvládnete připravit i ve své zcela obyčejné kuchyni. Překvapí vás, že recept není vůbec komplikovaný a vaše hosty jakož i děti určitě ohromí.
Pro přípravu tří porcí budete potřebovat:
150 g hořké čokolády,
3 vajíčka,
3 polévkové lžíce másla (50 g),
50 g krystalového cukru,
příchutě – vyberte si podle vlastních preferencí, například rum, pomeranč, citron, mátu a podobně.
Návod jak postupovat
Čokoládu roztaví ve vodní lázni. Přidejte máslo a vymíchejte dokud nevytvoří jednotnou hmotu.
Vaječné bílky vyšlehejte mixérem a postupně přidávejte cukr, pokud nevytvoří pevnou pěnu.
Žloutky utřeme s příchutí, kterou jste si vybrali a přidejte do čokoládové směsi.
Nejdříve vmíchejte lžíci bílkové pěny do čokolády, pak přelijte čokoládu do bílek a jemně promíchejte.
Směs nalijte do misek. Zabalte je do celofánu a nechte několik hodin chladit. Hotovou pěnu ozdobte lístky máty a ovocem.
Čokoládová pěna, kterou si zamilujete.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]