Lasagne patří mezi tradiční italské recepty, které si můžete připravit i u sebe doma. Nemusíte se spoléhat jen na italské restaurace. Jejich příprava je velmi jednoduchá (stejně jako u jiných italských pokrmů) a zvládnete je jistě i vy. Dnešní recept je ještě o něco lepší, protože obsahuje i pravou, italskou klobásu. A připravit si je můžete i ve větším množství, protože jsou ideální do mrazáku.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto pokrmu potřebujete celkem hodně ingrediencí, ale to vás nesmí odradit. Jakmile se dostanete k italské klobáse, můžete si připravit tuto vynikající verzi italské klasiky. Množstvím ingrediencí se nenechte odradit, protože výsledek stojí za to. Na přípravu italských lasagní potřebujete:
- italská klobása – 500 gramů,
- rajčatová omáčka – 1 plechovka,
- cibule – ½ šálku,
- česnek – 2 stroužky,
- čerstvá petrželka – 2 lžíce,
- sušená bazalka – 1 lžička,
- sůl – 1 ½ lžičky,
- italské koření – 1 lžička,
- fenyklová semínka – ½ lžičky,
- mletý černý pepř – ¼ lžičky,
- lasagne – 12 plátů,
- sýr ricotta – 500 gramů,
- vejce – 1 ks,
- strouhaný sýr mozzarella – 350 gramů,
- strouhaný parmazán – ¾ šálku.
Pracovní postup
Nejdřív uvařte klobásu, cibuli a česnek v holandské troubě (remosce) na střední teplotu. Počkejte, dokud nebude všechno zlaté. Přidejte rajčatovou omáčku a vodu. Zvlášť přiveďte k varu hrnec plný osolené vody. Lasagne vařte podle návodu, většinou to trvá 8-10 minut. Sceďte je a opláchněte studenou vodou. V míse smíchejte sýr ricotta s vejce, nasekanou čerstvou petrželkou a solí. Troubu předehřejte na 190 stupňů a mezitím si sestavte lasagne do zapékací mísy.
Na dno rozprostřete polovinu omáčky s masem a na ni položte 6 plátků těstovin. Potřete je polovinou ricotty a rozložte mozzarellu. Pokračujte s další vrstvou masové omáčky a zasypte ji ¼ šálku parmazánu. Vrstvy opakujte a zakončete je nastrouhanou mozzarellou a parmazánem. Zakryjte formu potravinářskou fólií a vložte ji do předehřáté trouby. Pečte lasagne po dobu 25 minut. Potom fólii odstraňte a pečte je dalších 25 minut. Před podáváním je nechte 15 minut odpočívat.
Zdroj: engineeredmama.com