Recept na tradiční lasagne s italskou klobásou

Lasagne patří mezi tradiční italské recepty, které si můžete připravit i u sebe doma. Nemusíte se spoléhat jen na italské restaurace. Jejich příprava je velmi jednoduchá (stejně jako u jiných italských pokrmů) a zvládnete je jistě i vy. Dnešní recept je ještě o něco lepší, protože obsahuje i pravou, italskou klobásu. A připravit si je můžete i ve větším množství, protože jsou ideální do mrazáku.

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto pokrmu potřebujete celkem hodně ingrediencí, ale to vás nesmí odradit. Jakmile se dostanete k italské klobáse, můžete si připravit tuto vynikající verzi italské klasiky. Množstvím ingrediencí se nenechte odradit, protože výsledek stojí za to. Na přípravu italských lasagní potřebujete:

  • italská klobása – 500 gramů,
  • rajčatová omáčka – 1 plechovka,
  • cibule – ½ šálku,
  • česnek – 2 stroužky,
  • čerstvá petrželka – 2 lžíce,
  • sušená bazalka – 1 lžička,
  • sůl – 1 ½ lžičky,
  • italské koření – 1 lžička,
  • fenyklová semínka – ½ lžičky,
  • mletý černý pepř – ¼ lžičky,
  • lasagne – 12 plátů,
  • sýr ricotta – 500 gramů,
  • vejce – 1 ks,
  • strouhaný sýr mozzarella – 350 gramů,
  • strouhaný parmazán – ¾ šálku.
engineeredmama.com

Pracovní postup

Nejdřív uvařte klobásu, cibuli a česnek v holandské troubě (remosce) na střední teplotu. Počkejte, dokud nebude všechno zlaté. Přidejte rajčatovou omáčku a vodu. Zvlášť přiveďte k varu hrnec plný osolené vody. Lasagne vařte podle návodu, většinou to trvá 8-10 minut. Sceďte je a opláchněte studenou vodou. V míse smíchejte sýr ricotta s vejce, nasekanou čerstvou petrželkou a solí. Troubu předehřejte na 190 stupňů a mezitím si sestavte lasagne do zapékací mísy.

Čtěte také: Sytý mrkvový salát s vejci pro každou příležitost

engineeredmama.com

Na dno rozprostřete polovinu omáčky s masem a na ni položte 6 plátků těstovin. Potřete je polovinou ricotty a rozložte mozzarellu. Pokračujte s další vrstvou masové omáčky a zasypte ji ¼ šálku parmazánu. Vrstvy opakujte a zakončete je nastrouhanou mozzarellou a parmazánem. Zakryjte formu potravinářskou fólií a vložte ji do předehřáté trouby. Pečte lasagne po dobu 25 minut. Potom fólii odstraňte a pečte je dalších 25 minut. Před podáváním je nechte 15 minut odpočívat.

Zdroj: engineeredmama.com