Chcete si pochutnat na sladkém se známou chutí, ale nechcete jít do obchodu pro drahé sušenky? Připravte si je doma za zlomek ceny. Věnujte jim chvíli v kuchyni a získáte velké množství sladkých sušenek, které potěší každého milovníka sladkého. Připravte si tento vynikající recept a nebudete toho litovat. A jestli držíte dietu, tak si můžete trochu zahřešit.
Co budete potřebovat?
Domácí sušenky od základu si připravíte překvapivě snadno a rychle. Navíc nepotřebujete příliš mnoho věcí, a proto bude celá příprava levná. Mnohem levnější než z obchodu, protože za své peníze získáte sladkosti pro celou rodinu a možná i pro návštěvy, pokud jim to nesníte. Na výrobu těchto domácích sušenek potřebujete:
- pšeničná mouka – 1 hrnek,
- máslo – 110 gramů,
- cukr – 2 lžíce,
- vejce – 2 ks,
- zakysaná smetana – 2 lžíce,
- sůl – ½ lžičky,
- kondenzované mléko – 380 gramů,
- mléčná čokoláda – 200 gramů.
Pracovní postup
Oddělte bílky od žloutků, protože na tento recept potřebujete jen žloutky. Mouku prosejte a smíchejte s cukrem a solí. Přidejte 80 gramů mraženého másla. Předtím ho nakrájejte na malé kousky. Mouku a máslo promíchejte rukama, abyste získali drobenku. Potom přidejte vaječné žloutky. Do směsi přidejte také zakysanou smetanu a vypracujte těsto. Musí být drobivé (jako u sušenek) a homogenní. Plech vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj těsto. Vyrovnejte ho a vložte na 30 minut do lednice.
Vidličkou propíchejte sušenkové těsto a pečte ho na 180 stupňů po dobu 15-20 minut. Až bude těsto zlaté, vyndejte ho z trouby a nechte vychladnout. Kondenzované mléko vložte do hrnce a přidejte zbytek másla. Ohřejte a promíchejte stěrkou. Po 20 minutách budete mít karamel. Nalijte ho na vychladlé těsto v rovnoměrné vrstvě a rozpusťte si čokoládu ve vodní lázni. Nalijte ji na karamelovou vrstvu a vložte na 2 hodiny do lednice. To je všechno. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: poshepky.com