Medová roláda s máslovým a karamelovým krémem

Domácí rolády jsou oblíbené snad ve všech českých rodinách. Není se čemu divit, protože potřebujete jen pár ingrediencí, recepty jsou rychlé a levné. Navíc je můžete s klidným srdcem nabídnout i náročným návštěvám, protože vypadají jako z cukrárny. Domácí varianty ale stojí jen zlomek ceny oproti kupovaným. Navíc si připravíte roládu podle své chuti.

Co budete potřebovat?

Tento recept se skládá hned ze tří částí: těsto, náplň a poleva. Každý z těchto prvků připravíte jednoduše, rychle a dohromady si pochutnáte na příjemně sladké roládě. Podívejme se, co budete potřebovat na výrobu těsta:

  • vejce – 4 ks,
  • cukr – 9 dkg,
  • sůl – špetka,
  • med – 1 ½ lžíce,
  • hladká mouka – 11 ½ dkg,
  • prášek do pečiva – 3 gramy.
Shutterstock

Na krém:

Čtěte také: Udělejte si radost čokoládovým řezem

  • šlehačka – 1 dl,
  • šlehaný karamel – 20 dkg.

Na polevu:

  • hořká čokoláda – 7 dkg,
  • šlehačka – 300 ml.

Pracovní postup

V první řadě si připravte a odměřte všechny ingredience, aby šlo potom všechno rychleji. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postavte stranou. Vejce, sůl a cukr vyšlehejte, dokud nebudete mít bílou pěnu. Potom přidejte med za stálého míchání a pokračujte další 2-3 minuty. Do vaječné směsi přidejte mouku a promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte do něj směs. Rovnoměrně rozetřete stěrkou. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 15 minut.

Shutterstock

Upečené těsto vyklopte na čistý pečicí papír, sundejte druhý pečicí papír a srolujte do tvaru rolády. Takto nechte těsto vychladnout. Mezitím si připravte krém. Smetanu vyšlehejte do pěny a přidejte karamel. Ručním mixérem znovu vyšlehejte. Vychladlé těsto opatrně rozviňte, potřete krémem a znovu zatočte do rolády. Na polevu zahřejte smetanu, přidejte nalámanou čokoládu a počkejte, dokud se nerozpustí. Roládu zalijte polevou, posypte drceným karamelem na ozdobu a vložte do lednice. Počkejte, dokud neztuhne a potom si pochutnejte!

Zdroj: cookpad.com