Jaké dezerty jsou ty nejpopulárnější? Rozhodně ty, kde nechybí dostatek krému. Ten jim přidává na chuti i na vláčnosti. A jaký krém je tím nejlepším? Garantujeme vám, že je to rozhodně tento. Jak pro jednoduchost, tak i pro svou univerzálnost, ale i dokonalou chuť. Podívejte se na recept na mléčný krém, který byste měli vyzkoušet.
Jaké ingredience budete potřebovat?
Aby se vám mléčný krém podařil, jak pokud jde o chuť, tak i konzistenci, neobejdete se samozřejmě bez potřebných ingrediencí. Jaké to jsou? Tyto si připravte v předepsaném poměru:
- 400 ml smetany
- 400 ml mléka
- 100 kondenzovaného mléka
- 100 g másla
- 80 g cukru
- 5 lžic mouky
- 3 žloutky
- 1 lžičku vanilkového aroma
Základem je zahřát mléko
Jdeme na to. Jako první je třeba zahřát mléko, které by se však nemělo vařit. Následně se do něho přidá mléko kondenzované a také smetana. Poté se vše přivede k varu a nechá se lehce probublávat. A ti vše za stálého míchání. Tím se zajistí, že tato směs zhoustne na požadovanou teplotu.
Připravte vejce a cukr
Druhým krokem je rozšlehání vajec s cukrem. Je samozřejmě ideální použít mixér, díky kterému bude tato činnost mnohem rychlejší a samozřejmě je také mnohem jednodušší. Když vznikne požadované konzistence, tak do ní přidáte mouku a také trochu vařeného mléka, které vše zjemní. Cílem je vytvořit hustší směs.
Vše smíchejte dohromady
Nyní můžete hustou směs z vajec a mouky pomalu vmíchávat do té mléčné, která se vaší na sporáku. Buďte opatrní a postupujte spíše pozvolna. Krém bude postupně houstnout, a tak můžete vypnout plamen, ale stále míchejte. Na závěr už jenom přidáte vanilkovou esenci.
Nechte chladnout a můžete využít
Následný postup už je jednoduchý. Svůj mléčný krém necháte chladnout a dále ho můžete použít dle libosti. Díky jeho univerzálnosti a skvělé chuti se dokonale hodí doslova k jakémukoliv dezertu. Postačí piškotové nebo jiné těsto a tato náplň váš výtvor posune o pořádný kus nahoru. To si buďte jisti.