Recept na univerzální lahodný mléčný krém, který můžete použít do všech dezertů. Až ho ochutnáte, tak jiný chtít nebudete

Jaké dezerty jsou ty nejpopulárnější? Rozhodně ty, kde nechybí dostatek krému. Ten jim přidává na chuti i na vláčnosti. A jaký krém je tím nejlepším? Garantujeme vám, že je to rozhodně tento. Jak pro jednoduchost, tak i pro svou univerzálnost, ale i dokonalou chuť. Podívejte se na recept na mléčný krém, který byste měli vyzkoušet.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Aby se vám mléčný krém podařil, jak pokud jde o chuť, tak i konzistenci, neobejdete se samozřejmě bez potřebných ingrediencí. Jaké to jsou? Tyto si připravte v předepsaném poměru:

  • 400 ml smetany
  • 400 ml mléka
  • 100 kondenzovaného mléka
  • 100 g másla
  • 80 g cukru
  • 5 lžic mouky
  • 3 žloutky
  • 1 lžičku vanilkového aroma

Základem je zahřát mléko

Jdeme na to. Jako první je třeba zahřát mléko, které by se však nemělo vařit. Následně se do něho přidá mléko kondenzované a také smetana. Poté se vše přivede k varu a nechá se lehce probublávat. A ti vše za stálého míchání. Tím se zajistí, že tato směs zhoustne na požadovanou teplotu.

Čtěte také: Problémy s dásněmi i zubní kámen je možné eliminovat bez drahých návštěv zubaře

Připravte vejce a cukr

Druhým krokem je rozšlehání vajec s cukrem. Je samozřejmě ideální použít mixér, díky kterému bude tato činnost mnohem rychlejší a samozřejmě je také mnohem jednodušší. Když vznikne požadované konzistence, tak do ní přidáte mouku a také trochu vařeného mléka, které vše zjemní. Cílem je vytvořit hustší směs.

Vše smíchejte dohromady

Nyní můžete hustou směs z vajec a mouky pomalu vmíchávat do té mléčné, která se vaší na sporáku. Buďte opatrní a postupujte spíše pozvolna. Krém bude postupně houstnout, a tak můžete vypnout plamen, ale stále míchejte. Na závěr už jenom přidáte vanilkovou esenci.

Nechte chladnout a můžete využít

Následný postup už je jednoduchý. Svůj mléčný krém necháte chladnout a dále ho můžete použít dle libosti. Díky jeho univerzálnosti a skvělé chuti se dokonale hodí doslova k jakémukoliv dezertu. Postačí piškotové nebo jiné těsto a tato náplň váš výtvor posune o pořádný kus nahoru. To si buďte jisti.