Retro šlehačkový dortík s višňovou náplní

V dnešní době hledáme to nejlepší – a stejně to platí i pro recepty na dezerty. Pokud jste milovníkem čokolády a višní, máme pro vás recept na dort, který vaše chuťové buňky okouzlí. Tento výborný čokoládový dort s višňovým krémem je skvělou volbou pro každou příležitost. Není jen lahodný, ale také jednoduchý k přípravě.

Reklama

Ingredience

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Postup

  1. Bílky ušleháme do tuhého sněhu.
  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva.
  3. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, poté přidáme mouku a postupně přidáváme bílky.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na plechu, který má pečicí papír, při teplotě 180°C asi 25 minut.
  5. Necháme vychladnout a rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na drobné kousky.
shutterstock.com

Krém

  • 2 dl mléko
  • 15 dkg višně nebo třešně sterilizované bez pecek
  • 10 dkg nasekané vlašské ořechy
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce cukru
  • polovina piškotového plátu nakrájená na kousky
  • džem na mazání
  1. Piškotové kousky polejeme mlékem, aby změkly, a přidáme třešně, vlašské ořechy, kakao a cukr.
  2. Smícháme do husté, ale roztíratelné směsi.
  3. Piškotový plát potřeme džemem, na vrch dáme třešňovou směs, zarovnáme a necháme ztuhnout.

Vrch

  • 3 dl šlehačka 33%
  • 2 balení smeta fix
  • 1 lžíce cukru
  1. Šlehačku, cukr a smeta fix vyšleháme do tuha.
  2. Šlehačku vrstvíme na vrch třešňového krému, zarovnáme a odložíme do lednice asi 2 hodiny.

Dobrou chuť! Tento dokonale vyvážený recept na čokoládový dort s višňovým krémem zaručuje nejen vynikající chuť, ale i pohodlnou přípravu. Užijte si ho na rodinné oslavy nebo jako lahodný závěr skvělého večírku. Vaše chuťové pohárky budou nadšené touto dokonalou kombinací čokolády a višní.

Reklama