Tyto pudinkové rohlíčky můžete zkusit jako alternativu klasických, vánočních vanilkových rohlíčků. Dopřát si je ale můžete nejen na Vánoce. Skvěle se hodí jako zákusek – ať už ke kávě nebo bez ní. Příprava trvá asi tři čtvrtě hodiny a zvládne ji i ten nejméně zkušený kuchař. Jsou stejně návykové jako vánoční vanilkové rohlíčky – jakmile je jednou zkusíte, už je budete muset zařadit do svých oblíbených receptů a pravidelně opakovat!
Reklama
Ingredience
Stejně jako je jednoduchá příprava pudinkových rohlíčků, tak také množství potřebných ingrediencí není velké:
- 440 g hladké mouky,
- 220 g másla,
- 190 g cukru moučka,
- 1 balíček vanilkového (vanilinového) cukru,
- 80 g vanilkového pudinku,
- 4 ks žloutků,
- 4 lžíce mléka,
- moučkový cukr na obalení rohlíčků.
Příprava
A nyní se podívejte, jaký je postup přípravy:
- Mouku smícháme s máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, práškem vanilkového pudinku, se žloutky i s mlékem a vypracujeme tuhé, ale hladké těsto.
- Toto těsto si můžete nechat uležet v lednici, třeba přes noc.
- Z těsta tvarujte malé rohlíčky – jako byste tvořili klasické vanilkové rohlíčky.
- Rohlíčky postupně skládejte na plech vyložený pečícím papírem s dostatečnými rozestupy.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, a to po dobu asi 15 minut.
- Upečené rohlíčky nechte vychladnout a poté obalujte v moučkovém cukru.
Reklama