Rychlé pudinkové rohlíčky – vhodné jako vánoční cukroví!

Tyto pudinkové rohlíčky můžete zkusit jako alternativu klasických, vánočních vanilkových rohlíčků. Dopřát si je ale můžete nejen na Vánoce. Skvěle se hodí jako zákusek – ať už ke kávě nebo bez ní. Příprava trvá asi tři čtvrtě hodiny a zvládne ji i ten nejméně zkušený kuchař. Jsou stejně návykové jako vánoční vanilkové rohlíčky – jakmile je jednou zkusíte, už je budete muset zařadit do svých oblíbených receptů a pravidelně opakovat!

Ingredience

Stejně jako je jednoduchá příprava pudinkových rohlíčků, tak také množství potřebných ingrediencí není velké:

  • 440 g hladké mouky,
  • 220 g másla,
  • 190 g cukru moučka,
  • 1 balíček vanilkového (vanilinového) cukru,
  • 80 g vanilkového pudinku,
  • 4 ks žloutků,
  • 4 lžíce mléka,
  • moučkový cukr na obalení rohlíčků.

Příprava

A nyní se podívejte, jaký je postup přípravy:

Čtěte také: Známý astrolog odhalil několik tajemství. Prozradil, jaké roky jsou pro konkrétní znamení osudné

  1. Mouku smícháme s máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, práškem vanilkového pudinku, se žloutky i s mlékem a vypracujeme tuhé, ale hladké těsto.
  2. Toto těsto si můžete nechat uležet v lednici, třeba přes noc.
  3. Z těsta tvarujte malé rohlíčky – jako byste tvořili klasické vanilkové rohlíčky.
  4. Rohlíčky postupně skládejte na plech vyložený pečícím papírem s dostatečnými rozestupy.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, a to po dobu asi 15 minut.
  6. Upečené rohlíčky nechte vychladnout a poté obalujte v moučkovém cukru.