David Hampl
19 srpna, 2020

Kdo dnes má dostatek času na mnohahodinové vaření a postávání u sporáku? Nikdo. I to je důvod, proč lidé raději chodí jíst ven nebo do restaurací, případně si objednávají jídlo domů. To však není dobré ani pro naši postavu, ani peněženku. Ale jak to změnit, když času během dne je tak málo? Vyzkoušejte postup, jak rychle uvařit zeleninu, která může být základem pro všechna jídla, přílohami k masitým pokrmům, ale využití najde i při výrobě pomazánek ke svačině nebo salátů k večeři. Uvidíte, jak snadno a rychle lze připravit i tu nejtvrdší zeleninu! Během 10 minut bude totiž hotová červená řepa i mrkev do polévky!

Nedostatek času není omluva

Neradi připravujete nebo vaříte zeleninová jídla, protože jejich příprava je zdlouhavá? Zelenina je zdravá, měla by být základem každodenního jídelníčku a s naším postupem již nebude výmluva na čas možná. Technika, díky které lze připravit i nejtvrdší zeleninu rychle, je totiž nadmíru snadná. Potřeba je mít doma pevnější nylonové pytlíky a mikrovlnnou troubu. Zelenina díky tomuto způsobu přípravy zůstává šťavnatá a velmi chutná, navíc během chvilky hotová. Záleží vždy na druhu zeleniny, ale i nejtvrdší druhy, jako jsou mrkev, řepa, ředkev nebo květák budou hotové do několika málo minut.

Postup

  • Vložte umytou zeleninu, v tomto případě červenou řepu, do nylonového sáčku.
  • Nalijte 100 ml vody a uzavřete sáček.
  • Párátkem nebo vidličkou vytvořte otvory v sáčku a dejte do hlubokého talíře, vložte do mikrovlnné trouby.
  • Nastavte mikrovlnnou troubu na 10 minut a maximální výkon.
  • Obdobně lze připravit brambory a mrkev. Vložte je do samostatných sáčků spolu s vodou a uzavřete. Můžete dokonce položit na stejný talíř vedle sebe, je však nutné prodloužit dobu vaření.
  • Po uplynutí doby vaření vyzkoušejte vidličkou, zda je zelenina dostatečně měkká, případně nechte ještě pár minut vařit.
Sdílejte článek