Podzim je tady! To znamená, že je nejlepší čas na skořicové rolky. Nemusíte na ně připravovat žádnou polevu. Místo toho si připravte jemnou a krémovou náplň, ve kterou rolky rovnou upečete. Výsledek bude velmi jemný, nadýchaný a lahodný. A jejich výroba je stejně jednoduchá jako obvykle. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a nebudete litovat.
Velkou výhodou domácích skořicových rolek je to, že na ně nepotřebujete příliš mnoho věcí. Listové těsto si můžete pochopitelně vyrobit doma, ale dělat to nemusíte. Když si zajdete do obchodu pro jedno balení těsta, získáte úžasný dezert za pár korun, který připravíte za pár minut. Hodně lidí si myslí, že jsou skořicové rolky náročné na přípravu, ale není to pravda a my vám to dnes dokážeme.

Co budete potřebovat?
Na výrobu vám postačí jen pár věcí. Tři ingredience navíc potřebujete pouze na obalení jednotlivých kousků ve skořicové směsi. A čím méně surovin potřebujete, tím méně času strávíte v kuchyni. Před začátkem přípravy se ujistěte, že máte všechno po ruce a pusťte se do toho. Na tyto vynikající rolky se skořicí a krémem potřebujete:
- chlazené listové těsto – 1 balení,
- smetanový sýr (změklý) – 225 gramů,
- cukr krystal – 1/4 hrnku,
- vanilkový extrakt – 1 lžička,
- máslo (rozpuštěné) – 1/4 hrnku,
- cukr krystal (na obalení) – 1/2 hrnku,
- mletá skořice (na obalení) – 1 lžíce.
Pracovní postup
Nejdřív si předehřejte troubu na 190 stupňů. Připravte si plech s vyššími okraji a vyložte ho pečicím papírem. Poté si připravte náplň do rolek. V míse utřete změklý smetanový sýr společně s 1/4 hrnkem cukru a vanilkovým cukrem. Pokračujte, dokud nezískáte hladký krém. Na pracovní desce rozbalte koupené těsto a naneste na něj připravenou náplň. Poté těsto nakrájejte na proužky velmi ostrým nožem a nakonec každý proužek opatrně srolujte do tvaru rolky.

Rolky potřete rozpuštěným máslem. V mělké misce nebo v talíři si smíchejte 1/2 hrnku cukru se skořicí. Každou rolku potřenou máslem obalte v této směsi. Všechny rolky rozložte do připraveného plechu a vložte do předehřáté trouby. Skořicové rolky pečte po dobu 18-20 minut, anebo dokud nebudou nafouknuté a nádherně zlaté. Před podáváním je nechte lehce vychladnout, ale ne úplně. Nejvíce si na nich pochutnáte, když budou ještě trochu teplé. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: x.deesviral.com