Sněhové koule jsou rozhodně trochu pracnější, ale vyplatí se vám. Vyzkoušejte tento recept. Nejen, že se naučíte něco nového, ale také ochutnáte velkou dobrotu. Všichni si tento dezert zamilují. A jestli potřebujete něco sladkého pro náročnější návštěvy, rozhodně byste jim měli připravit tento dezert. Uvidíte, že vás budou obdivovat a chválit po dlouhou dobu. Každý milovník kokosu je musí ochutnat, protože jsou celé obalené ve strouhaném kokosu.
Co budete potřebovat?
Na samotný piškot potřebujete:
- 4 vejce,
- 4 lžíce cukru,
- 4 lžíce mouky,
- 1 lžičku prášku do pečiva.
To bude ta méně náročná část receptu. Připravit si musíte také krém, na který potřebujete:
- 3 dl mléka,
- 5 dkg mouky,
- 10 dkg měkkého másla (nebo margarínu),
- 1 sáček vanilkového cukru,
- 12 dkg moučkového cukru,
- 1-2 lžíce ruku,
- strouhaný kokos,
- 10 dkg hořké čokolády,
- 3-4 kostky bílé čokolády
Pracovní postup
Dno plechu vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 180 stupňů. Vejce důkladně rozšlehejte s cukrem. Potom do nich přidejte prosátý prášek do pečiva a mouku. Jemně promíchejte. Následně nalijte těsto na plech s pečicím papírem a stěrkou ho rozetřete. Pečte, dokud nebude piškot hotový. Mělo by to trvat 10-15 minut. Nechte piškot zcela vychladnout. Potom použijte malé vykrajovátko na cukroví. V tuto chvíli budete mít hotový piškotový základ.
Na krém smíchejte mouku s mlékem. Potom ji za stálého míchání uvařte na sporáku. Musíte získat hustou pastu. Máslo a cukr přidejte do pěny a pokračujte s míchání s vychladlým krémem. Krém hustě rozetřete na každý piškot, položte na něj další kolečko z piškotu a potom tenčí vrstvu krému. Celé koule obalte ve strouhaném kokosu. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s 1 lžící másla, potřete čokoládou vršek koule a potom přidejte rozpuštěnou bílou čokoládu. Párátkem vytvoříte ornament, který zajistí mnohem zajímavější vzhled dezertu.
Zdroj: rupanerkonyha.hu