Sladké sněhové koule vás překvapí svou chutí!

Sněhové koule jsou rozhodně trochu pracnější, ale vyplatí se vám. Vyzkoušejte tento recept. Nejen, že se naučíte něco nového, ale také ochutnáte velkou dobrotu. Všichni si tento dezert zamilují. A jestli potřebujete něco sladkého pro náročnější návštěvy, rozhodně byste jim měli připravit tento dezert. Uvidíte, že vás budou obdivovat a chválit po dlouhou dobu. Každý milovník kokosu je musí ochutnat, protože jsou celé obalené ve strouhaném kokosu.

rupanerkonyha.hu

Co budete potřebovat?

Na samotný piškot potřebujete:

  • 4 vejce,
  • 4 lžíce cukru,
  • 4 lžíce mouky,
  • 1 lžičku prášku do pečiva.

To bude ta méně náročná část receptu. Připravit si musíte také krém, na který potřebujete:

Čtěte také: Domácí mascarpone, po kterém sáhnete raději, než po tom kupovaném. Recept krok za krokem

  • 3 dl mléka,
  • 5 dkg mouky,
  • 10 dkg měkkého másla (nebo margarínu),
  • 1 sáček vanilkového cukru,
  • 12 dkg moučkového cukru,
  • 1-2 lžíce ruku,
  • strouhaný kokos,
  • 10 dkg hořké čokolády,
  • 3-4 kostky bílé čokolády.

Nyní se podíváme, jak všechny suroviny zpracovat do vynikajícího dezertu.

Pracovní postup

Dno plechu vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 180 stupňů. Vejce důkladně rozšlehejte s cukrem. Potom do nich přidejte prosátý prášek do pečiva a mouku. Jemně promíchejte. Následně nalijte těsto na plech s pečicím papírem a stěrkou ho rozetřete. Pečte, dokud nebude piškot hotový. Mělo by to trvat 10-15 minut. Nechte piškot zcela vychladnout. Potom použijte malé vykrajovátko na cukroví. V tuto chvíli budete mít hotový piškotový základ.

rupanerkonyha.hu

Na krém smíchejte mouku s mlékem. Potom ji za stálého míchání uvařte na sporáku. Musíte získat hustou pastu. Máslo a cukr přidejte do pěny a pokračujte s míchání s vychladlým krémem. Krém hustě rozetřete na každý piškot, položte na něj další kolečko z piškotu a potom tenčí vrstvu krému. Celé koule obalte ve strouhaném kokosu. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s 1 lžící másla, potřete čokoládou vršek koule a potom přidejte rozpuštěnou bílou čokoládu. Párátkem vytvoříte ornament, který zajistí mnohem zajímavější vzhled dezertu.

Zdroj: rupanerkonyha.hu