Nelze přehlédnout, že jedním s nejdůležitějších orgánů v člověku je jeho samotná kůže. Lidská kůže u dospělého člověka tvoří neuvěřitelných 7 % hmotnosti a měří přibližně 1,8 m2. 

Oční víčka jsou citlivá

Ačkoliv jsou všechny lidské orgány pouhým okem neviditelné, tak u kůže to neplatí. Jednoduchým pohledem vidíme její vnější část, což ale znamená, že je vystavována venkovním vlivům. Na tyto vlivy může reagovat každá pokožka jinak. Jedním z typických projevů vnějších vlivů na pokožku je její stárnutí.  

Nejvíce oslabeným místem na lidské kůži bývá v místě očních víček. Postupem času ztrácejí svaly kolem oka svou přirozenou sílu a rychlost, což může způsobovat pokles očních víček. Za vším však nemusí stát pouze stárnutí, ale svůj významný podíl si můžeme nést ve svých predispozicích. Svým okem vidíme pouze vnější část pokožky, ačkoliv je potřeba o ni pečovat také zevnitř. 

Pozorujete na sobě stejné potíže s víčky? Zkuste toto jednoduché řešení

Budete potřebovat:

  • Kosmetickou tyčinku
  •  Jedno celé vejce

Než se dáte do samotného procesu, tak je potřeba jako první je mít pleť správně vyčištěnou, tedy správně setřít všechen make-up a víčka dostatečně osušit. Po dokončení odlíčení obličeje si připravte vejce, z kterého oddělíte pouze bílek a žloutek necháte prozatím stranou.

Jak na to

Připravte si svou kosmetickou tyčinku, kterou necháte lehce nasáknout vaječným bílkem a přiložíte na víčko volně zavřeného oka. Nechte bílek na pokožce působit přibližně po dobu dvou minut, poté opláchněte a stejný postup opakujte i na druhém víčku. 

V této metodě je velmi důležitá pravidelnost. Pokud se budete tímto systémem řídit jedenkrát týdně, tak začnete sami v brzké době pozorovat výsledky. 

Základním kamenem je v této metodě již zmíněný vaječný bílek a pravidelné opakování v jeho nanášení na oční víčka. Vaječný bílek má blahodárné účinky na lidskou pokožku. Přestože je hlavní složkou ve vaječném bílku voda, tak dále obsahuje také při nejmenším 40 různých proteinů, které navrátí Vaší pokožce opět svou pružnost a krásu. 

Sdílejte článek