Špagety s omáčkou je asi jídlo, po kterém saháme nejčastěji, když nevíme, co uvařit k večeři. Děti je milují a hlavně je to jeden z nejrychlejších receptů. Omáčku zvolíte, jakou máte rádi a za pár minut jsou špagety na stole. Dnes si spolu připravíme recept na špagety Carbonara, přičemž recept máme od Itala, který je připravuje již více než 25 let. Něco na tom přece jen bude.
Co budete potřebovat (pro 4 osoby)
- špagety (1 balík)
- 250 ml smetany s nejvyšším obsahem tuku
- 4 žloutky
- slaninu s velkým podílem masa
- parmazán
- pepř, sůl
Jak na to?
V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety. Mezitím si připravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky odložíme do chladničky a použít je můžeme například na tyto lahodné mramorové pusinky, které na Vánoce potěší úplně každého.

Slaninu si nejprve nakrájíme na menší kousky.

Nyní nastává to kouzlo. Do pánve k slanině přilijeme smetanu a necháme zahřát na malém ohni. Smetana nesmí vřít. K parmezánu přilijeme 4 žloutky a smícháme na kaši. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme ještě přidat žloutek. Následně přilijeme pár lžic vody ze špaget a mícháme dokud nám nevznikne řidší hmota. Osolíme ji a opepříme.



