Špagety Carbonara: Tento recept mi prozradil italský kuchař, který ho připravuje už více jak 25 let a hosté si ho nemohou vynachválit!

Špagety s omáčkou je asi jídlo, po kterém saháme nejčastěji, když nevíme, co uvařit k večeři. Děti je milují a hlavně je to jeden z nejrychlejších receptů. Omáčku zvolíte, jakou máte rádi a za pár minut jsou špagety na stole. Dnes si spolu připravíme recept na špagety Carbonara, přičemž recept máme od Itala, který je připravuje již více než 25 let. Něco na tom přece jen bude.

Co budete potřebovat (pro 4 osoby)

  • špagety (1 balík)
  • 250 ml smetany s nejvyšším obsahem tuku
  • 4 žloutky
  • slaninu s velkým podílem masa
  • parmazán
  • pepř, sůl

Jak na to?

V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety. Mezitím si připravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky odložíme do chladničky a použít je můžeme například na tyto lahodné mramorové pusinky, které na Vánoce potěší úplně každého.

Čtěte také: Podívejte se na vtipné efekty před a po manželství. Je to tak i u Vás?

Parmezán si nastrouháme na struhadle najemno. Tímto voňavým sýrem opravdu nešetříme, já ho minula skoro celý. Nastrouhaný ho dáme do větší misky.

Slaninu si nejprve nakrájíme na menší kousky.

Pak ji opražíme v pánvi.

Nyní nastává to kouzlo. Do pánve k slanině přilijeme smetanu a necháme zahřát na malém ohni. Smetana nesmí vřít. K parmezánu přilijeme 4 žloutky a smícháme na kaši. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme ještě přidat žloutek. Následně přilijeme pár lžic vody ze špaget a mícháme dokud nám nevznikne řidší hmota. Osolíme ji a opepříme.

Za stálého míchání tuto hmotu přilijeme ke smetaně se slaninou a celé to necháme ještě ohřát. Uvařené špagety si dáme do velké misky a zalijeme je omáčkou, zamícháme a podáváme. Na vrch ještě můžete nastrouhat parmazán a ozdobíme bazalkou. Dobrou chuť.