Vychutnat si čerstvé třešně můžete během sezóny pouze několik týdnů. Při správném skladování si jejich chuť můžete užít po celé dva roky. Musíte jen vědět, jak to udělat správně. V první řadě si musíte vybrat vhodné třešně, které vám se správnou péčí vydrží po velmi dlouhou dobu. Poradíme vám, jak to udělat pomocí pár jednoduchých ingrediencí.
Co budete potřebovat na konzervaci?
Třešně vám vydrží celé dva roky a nebudou měkké. Na konzervaci potřebujete 4 lžíce cukru, konzervační prostředek na ostří nože a sodovku. Nic jiného nebudete potřebovat. V třešních nebude téměř žádný konzervační prostředek a třešně vydrží velmi dlouho jako čerstvé. Zvolte si zralé, ale stále tvrdé plody třešní, které budou pro konzervaci nejlepší. Ostatní ovoce zpracuje ihned čerstvé a vychutnejte si je v té nejlepší podobě. Podívejte se, jak třešně konzervovat.
Postup při skladování čerstvých třešní
Třešně opláchněte pod tekoucí vodou a potom je očistěte od stopek. Zavařovací sklenici o objemu 7 dl naplňte zralým ovocem do poloviny a opatrně poklepejte na dno sklenice, abyste získali prostor pro největší množství plodů. Naneste 2 lžíce krupicového cukru. Potom naplňte ovocem také druhou polovinu sklenice. Potom naneste na vršek nože konzervační prostředek a vložte do sklenice. Potom přidejte další 2 lžíce krupicového cukru.
Vynikající způsob, jak si vychutnat třešně i po měsících
Tím budete mít 4 lžíce cukru v jedné sklenici. Sklenici naplňte sodovkou nebo minerální vodou s oxidem uhličitým. Uzavřete šroubovacím víčkem a zabalte sklenici do dvou vrstev alobalu. Tímto způsobem vám třešně vydrží čerstvé až dva roky a po otevření sklenice budou chutnat zcela čerstvě. Jednodušší způsob pro konzervaci třešní jednoduše neexistuje! Myslete jen na to, že po otevření musíte sklenici spotřebovat poměrně rychle, jinak se třešně zkazí.
Zdroj: kerteszkedek.hu