Staročeský recept na tradiční chléb, který vydrží čerstvý a křupavý celé dny: Doma si ho zvládne udělat každý, stačí trocha kvasnic a zbytek mouky! -
Menu

Staročeský recept na tradiční chléb, který vydrží čerstvý a křupavý celé dny: Doma si ho zvládne udělat každý, stačí trocha kvasnic a zbytek mouky!

Kolik stojí kváskový chléb v supermarketu nebo přímo v pekařství? I vy si všímáte, jak ceny poctivého kváskového chleba rostou do horentních výšin? Nemusíte kupovat předražený v obchodě. Přinášíme recept na poctivý domácí chléb, který výborně chutná, omamně voní a déle vydrží čerstvý než ten kupovaný, k tomu je jeho výroba nadmíru snadná. Nevěříte? Vyzkoušejte tento recept a už nikdy nebudete chodit do obchodu pro pečivo!

Ingredience na kvásek

  • 0,5 kg chlebové mouky
  • 1 dkg kvasnic
  • 3-3,5 dl vody

Všechny přísady dobře promíchejte ve velké skleněné míse, nechte přes noc (alespoň 12-14 hodin) kvasit při pokojové teplotě. Mísu přikryjte potravinovou fólií. Připravenou směs můžete použít na výrobu chleba.

Ingredience na chleba

  • 0,5 kg chlebové mouky
  • 1 dkg kvasnic
  • 2-3 polévkové lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 25 dkg kváskové směsi
  • 3 dl vody

Příprava

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
RECEPTY

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou…

Připravte si jednoduchý, lahodný, nepečený éclair dezert, s kterým snadno potěšíte chutě každé návštěvy. Vyrobit lze ve dvou různých variantách. Buď…
RECEPTY

Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství…
RECEPTY

Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá

Maďarský langoš je typický svou poctivou chutí. Pokud vám ty, které můžete koupit v mnoha pojízdných stáncích, pravý maďarský langoš nepřipomínají…
RECEPTY

Nejlepší recepty na domácí těsta, která potěší dospělé i děti

Domácí jídlo je jednoduše nejlepší. Připravíte ho levně, většinou to není vůbec složité a navíc potěšíte všechny kolem sebe. Udělejte…
RECEPTY

Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

Vývar je v gastronomii velmi důležitý. Je základem mnoha lahodných polévek, nebo třeba omáček. Dokáže pohladit po žaludku a připravit jej…
RECEPTY

Nechte se unést božskou chutí tohoto jablečného koláče s vlašskými…

Mnozí pěstitelé ovoce a zeleniny během letních měsíců sklízí dlouho očekávané plody. Ty pak zavařují, nebo z nich tvoří marmelády, džemy…