Připravite si domácí vepřovou paštiku bez chemie, stačí Vám pár ingrediencí a návštěva Vás za toto pohoštění bude milovat

Paštika z obchodu je mnohdy to nejhorší, co si můžete koupit. Jak je to možné? Jelikož se jedná o namletou směs, ve které málokdy víte, co reálně je. Často se do ní dává veškerý odpad z masa a podle toho také vypadá její chuť. Ta je doháněna různými dochucovadly, což je mnohdy jenom chemie. A ta je přidávána také proto, aby paštika déle vydržela. Výsledkem je hmota, která zvláštně voní i chutná. Je proto na místě připravit si domácí vepřovou paštiku, kterou budete milovat.

Co je potřeba?

Domácí vepřová paštika rozhodně není nijak složitá. Zaujme vás jak snadnou přípravou, tak i soupisem surovin. Co vše na ni budete potřebovat? Běžné věci, které bez potíží pořídíte i v menším obchodě. Zde je jejich soupis.

  • 500 gramů tučnějšího vepřového masa
  • 300 mililitrů mléka
  • 100 mililitrů červeného vína
  • 75 gramů másla
  • 2 cibule
  • 2 bobkové listy
  • Koření v podobě tymiánu, česneku, soli, kmínu atd…

Soupis surovin je určený pro přípravu základní vepřové klasické paštiky. V budoucnu si můžete recept i zajímavě inovovat, a to třeba použitím různých dalších druhů koření, nebo tím, že využijete i další druhy masa. Ať už z jiných zvířat, tak se samozřejmě nemusíte obávat ani vnitřností.

Čtěte také: Balerína poklekla na všechny čtyři, po 20 sekundách udělala neuvěřitelný pohyb a tím vše začalo. Tohle video se šíří rychlostí blesku

Jak na to?

Začíná se masem, které je nutné nejprve očistit a také nakrájet na menší kousky. Potom se naloží do směsi koření a česneku. Ideální je nechat maso marinovat přes noc. Pokud to není možné, nechte ho v koření alespoň 2 hodiny, což by k dobrému výsledku mělo také stačit.

Po dobu, co se maso marinuje, si můžete připravit cibuli. Tu nakrájíte nadrobno a nejlépe na sádla ji budete pozvolna restovat. Je důležité, aby měla dobrou hnědou barvu, ale aby zároveň nedošlo k tomu, že bude spálená. Jakmile je její barva ideální, můžete k ní přidat maso a restujete dále. V podstatě se tento začátek přípravy moc neliší od vaření klasického guláše.

Čas na mléko

Jakmile je maso orestované, přilijte do něho pomalu mléko. Snižte plamen, aby vám takzvaně neuteklo. Několik minut nechte mléko velmi pozvolna vařit. Poté už je čas také na červené víno. I to nalijte do hrnce a nechte chvíli vařit. Vaším cílem je, aby se z vína vyvařil alkohol, ale aby v něm i nadále zůstala jeho chuť. V hrnci je nyní zajímavá růžová směs, ve které se vaří vepřové maso. A to je základ pro výslednou domácí paštiku.

Pokračování článku na další stránce