Takto připravené vepřové maso si zamilujete. Bude dokonale měkké a šťavnaté, bude ve famózní marinádě a to vše můžete mít na talíři za pouhých 30 minut. Připravte si jedno z nejlepších jídel vašeho života -
Menu

Takto připravené vepřové maso si zamilujete. Bude dokonale měkké a šťavnaté, bude ve famózní marinádě a to vše můžete mít na talíři za pouhých 30 minut. Připravte si jedno z nejlepších jídel vašeho života

Zná to asi většina žen. Když přijdeme pozdě odpoledne nebo večer domů, jsme po celém v práci dni většinou tak unavené, že se nám do žádného příliš velkého vaření nechce – rodina ale vyžaduje teplou večeři. Co s tím? Pokud je to i váš případ, vyzkoušejte náš recept na křehké vepřové maso s domácí marinádou. Slibujeme, že večeře bude velmi jednoduchá, chutná a navíc i zdravá.

Co budeme potřebovat?

Na přípravu naší lahodné večeře budeme potřebovat jeden kilogram vepřového masa, jednu polévkovou lžíci sójové omáčky, jednu polévkovou lžíci kečupu, jednu polévkovou lžíci hořčice, jednu polévkovou lžíci medu, olej a sůl dle chuti.

Jak si připravit chutnou a snadnou marinádu?

Nejprve si připravíme marinádu, do které následně maso naložíme. Nakládání do nejrůznějších marinád je v současné době velmi oblíbeným způsobem přípravy masa. Marináda totiž napomůže k rozpadu vazeb mezi bílkovinami v masu, a to se tak následně stane měkčím a šťavnatějším, což je především u vepřového masa často velmi žádoucí. Příprava naší marinády je velmi snadná. Ve větší míse jednoduše smícháme sójovou omáčku, kečup, hořčici a med. Vzniklou směs důkladně promícháme a na závěr přidáme sůl. Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete do marinády přidat i jiné koření, například pepř, papriku či trochu chilli.

Jak si připravit maso?

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
Tisk
Nezařazené

7 cviků na perfektní postavu, které můžete cvičit doma před…

Koukat na televizi a při tom efektivně spalovat tuky? Myslíte si, že je to nemožné? Vůbec! Existuje několik velmi efektivních…
Nezařazené

Čínské nakládané okurky podle po generace vyzkoušeného receptu: Nebudete už…

Sterilované okurky v nálevu se staly běžnou doplňující potravinou a doplňují řadu klasických jídel nejen české kuchyně. Receptů pro přípravu nálevu…
Nezařazené

Mátovo-citronová džem léčí 10x více než chemie z lékárny: Nejlepší…

Marmelády jsou výborné pro přípravu sladkých snídaní, do buchet a koláčů a také jako speciální sladidlo do osvěžujících letních nápojů…
Nezařazené

Zapečená cuketa podle staročeského receptu, který zaručeně ještě neznáte: Tato…

Francouzské brambory jsou českou klasikou. Na Slovensku je stejně chutnou obdobou zapečená cuketa, které se říká cuketová baba. Rychlé a…
Nezařazené

Účinné cvičení od mého fyzioterapeuta, které se vyrovná běhání i…

Kterou ženu by netrápil vzhled stehen a boků? Každý gram tuku je v těchto partiích okamžitě vidět, i proto je nutné…
Nezařazené

Domácí rohlíky upečené za 10 minut chutnají jako z kvalitní…

Jak si užít víkendové nebo prázdninové ráno? Perfektní snídaní s domácími rohlíky doplněnými o tradiční máslo, rajčátka nebo zeleninový salát. Domácí…