Babička Negra – takto bizarně se jmenuje místní pochoutka z moldavské kuchyně. Podává se na svatbách, oslavách, křtinách, ale i během dětských prázdnin. Jednoduše vždy a všude, protože je kulinářským zážitkem, na který nezapomenete. Nevěříte? Takové nadýchané těsto jste v životě nejedli!
Co budete potřebovat?
- 10 vajec
- 300 g moučkového cukru
- 200 ml slunečnicového oleje
- 250 ml kefíru
- 500 ml mléka
- 25 ml vodky
- 1 PL sody
- 30 g másla
- 2 PL strouhanky
- 2 šálky polohrubé mouky
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Ve větší misce si prosejte mouku, prášek do pečiva a přidejte cukr. Přilijte slunečnicový olej a vše dobře promíchejte. Po promíchání pomalu přilijte kefír a po něm mléko. Nakonec vše vyšlehejte ručním šlehačem, aby v těstě nezůstaly hrudky.



Přejeme dobrou chuť!