Určtě každý z nás dělá z mletého masa doma karbanátky. Je to jednoduché jídlo a zároveň velice chutné. Co ale takhle zkusit něco nového? Něco, co je ještě mnohem chutnějšího a na celou přípravu vám bude stačit pár minut. Vypadá to hezky, voní to hezky a ještě lépe to chutná. Zkuste tedy tento recept.
Tento recept je známí ve Francii, kde se mleté maso dělá s vejcem uvnitř. Tento recept je podle nás velice zajímavý a může zpestřit jak vizuální stránku na talíři, tak ten, kdo má rád vajíčka, tak si bude libovat. Navíc maso je potom naprosto úžasně šťavnaté.
Ingredience:
- 250 g mletého masa
1 cibule
1 plátek bílého chleba nebo kukuřice
4 vejce
1 polévková lžíce rostlinného oleje
černý pepř, sůl podle chuti
čerstvou petrželkou[hana-code-insert name=’google‘ /]
Postup:
1. Nakrájíme si cibuli na malinké kousky a smažíme na rostlinném oleji.
2. Do misky vložte jedno vajíčko, osmaženou cibuli, chléb, sůl a pepř. Chlép trošku namočte do vody. Nyní vše promíchejte a udělejte z nich masové těsto stejně, jako když děláte karbanátky.
3. V mleté mase uděltej lžící prohlubně a do nich rozklepněte vajíčko. Nakrájíme petrželkz a tou posypeme celé maso s vejcem. Opepříme, osolíme
a pečeme v předehřáté trouby na 200 stupňů. Stačí 25 minut a máte hotovo.
4. Ten, kdo nemusí tekutý žloutek, může nechat maso v troubě o pár minut déle.
Dobrou chuť!