Tento recept navždy změní vaše představy o tom, jak dělat mleté maso! Stačí vám pouhých 25 minut!

Určtě každý z nás dělá z mletého masa doma karbanátky. Je to jednoduché jídlo a zároveň velice chutné. Co ale takhle zkusit něco nového? Něco, co je ještě mnohem chutnějšího a na celou přípravu vám bude stačit pár minut. Vypadá to hezky, voní to hezky a ještě lépe to chutná. Zkuste tedy tento recept.

Tento recept je známí ve Francii, kde se mleté maso dělá s vejcem uvnitř. Tento recept je podle nás velice zajímavý a může zpestřit jak vizuální stránku na talíři, tak ten, kdo má rád vajíčka, tak si bude libovat. Navíc maso je potom naprosto úžasně šťavnaté.

Ingredience:

Čtěte také: Do vany jsem položila ručník, na něj mřížku z trouby a napustila jsem vodu. Když zjistíte proč, budete to dělat také!

  • 250 g mletého masa
    1 cibule
    1 plátek bílého chleba nebo kukuřice
    4 vejce
    1 polévková lžíce rostlinného oleje
    černý pepř, sůl podle chuti
    čerstvou petrželkou[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup:

1. Nakrájíme si cibuli na malinké kousky a smažíme na rostlinném oleji.

2. Do misky vložte jedno vajíčko, osmaženou cibuli, chléb, sůl a pepř. Chlép trošku namočte do vody. Nyní vše promíchejte a udělejte z nich masové těsto stejně, jako když děláte karbanátky.

3. V mleté mase uděltej lžící prohlubně a do nich rozklepněte vajíčko. Nakrájíme petrželkz a tou posypeme celé maso s vejcem. Opepříme, osolíme
a pečeme v předehřáté trouby na 200 stupňů. Stačí 25 minut a máte hotovo.

4. Ten, kdo nemusí tekutý žloutek, může nechat maso v troubě o pár minut déle.
Dobrou chuť!