Toužíte po změně? Zkuste jahodový cheesecake a rázem se ocitnete na vrcholku chuťové slasti!

Jahodový cheesecake jsem poprvé vyzkoušela před pár dny a musím se bez mučení přiznat, že jsem k této variantě dezertu byla zpočátku hodně skeptická. Vůbec jsem si neuměla představit tu chuť, která se navíc podle receptu mísila s oblíbenými sušenkami oreo. O to větší pro mě bylo překvapení, když jsem jahodový cheesecake ochutnala. Musím vám říci, že nic podobného jsem ještě nejedla!

Reklama

Pokud máte rádi cheesecake (a kdo taky ne, že jo) a rádi zkoušíte jeho nejrůznější podoby, pak musíte určitě vyzkoušet i jahodovou variantu se sušenkami oreo. Chuť je to opravdu výjimečná a vy mi jistě dáte za pravdu, že každá vaše chuťová buňka bude při konzumaci téhle slaďoučké dobroty doslova tančit blahem.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 250 g tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 1 a 1/2 hrníčku jahod
  • 1/3 hrníčku zakysané smetany
  • 1/3 hrníčku cukru
  • 1 polévkovou lžíci vody
  • 1 polévkovou lžíci cukru
  • 3 polévkové lžíce másla
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 24 zlatých sušenek oreo

Jak postupovat při přípravě?

  1. Troubu si předehřejte na 250 °C.
  2. Polovinu sušenek oreo dejte do mixéru a rozmixujte, abyste vytvořili drobky.
  3. Přidejte rozpuštěné máslo a mixujte, dokud se máslo se sušenkami nespojí a nevytvoří těsto.
  4. Připravenou hmotu vložte na plech vyložený pečicím papírem a uhlaďte.
  5. Vložte do trouby a pečte cca 5 minut, poté vyjměte a nechte vystydnout.
  6. Troubu stáhněte na 180 °C.
  7. Jahody vložte do hrnce společně se lžící vody a lžící cukru.
  8. Přiveďte jahody k varu, poté přikryjte a nechte 10 minut dusit, aby jahody změkly.
  9. Citronovou šťávu smíchejte s kukuřičným škrobem a za stálého míchání přidejte do jahodové směsi, kterou poduste ještě 2 minutky, dokud vám hmota nezhoustne.
  10. Jahodou směs vložte do mixéru a důkladně rozmixujte, abyste se zbavili hrudek.
  11. V misce smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, 1/3 hrníčku cukru, vanilkový extrakt a vajíčka.
  12. Vytvořte hladké těsto, klidně si pomozte mixérem.
  13. Smíchejte s jahodovou směsí a navrstvěte a již upečené těsto.
  14. Vložte do trouby a pečte na 180 °C cca 35 minut.
  15. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  16. Mezitím vrch cheesecake posypejte nadrcenou druhou polovinou sušenek oreo.
  17. Vložte jahodový cheesecake do lednice a nechte jej cca 3 hodiny odpočívat.

Věřím, že si recept na jahodový cheesecake s oreo sušenkami oblíbíte stejně jako já!

Reklama