David Hampl
9 prosince, 2018
  • 800 mililitrů mléka
  • 2 polévkové lžíce kysané smetany

Mléko nejprve převařte

První krok je spojený s přípravou mléka. Jak na ni? Jako první je nutné mléko převařit. Nalijte ho do klasického hrnce a přiveďte k varu. Potom je na místě snížit teplotu a následně nechat mléko vystydnout. Snažte se přirozený postup chladnutí nijak nenarušovat. Jakmile ho sundáte ze sporáku, nechte ho, ať chladně při pokojové teplotě. Použitelné je ve chvíli, kdy má okolo 30 stupňů Celsia.

Přidejte smetanu

Jakmile má mléko požadovanou teplotu, je na místě přidat ingredienci druhou. A tou je kysaná smetana, kterou je na místě v mléce dostatečně rozmíchat. Pokud ji nemáte, nemusíte zoufat, jelikož vám může pomoci i trocha klasického jogurtu z předchozí várky, nebo různé jogurtové kultury. Unikátem je to, že právě tento trošek ingredience zajistí, že se jogurt sám vytvoří.

Pokračování článku na další stránce
Sdílejte článek