Nechte vše pracovat
Jakmile je smetana nebo podobná ingredience v mléce rozmíchána, je na čase přikrýt hrnec čistou utěrkou. Ta zajistí, že směs bude moci bez problémů dýchat a zároveň bude zajištěno také to, že nedojde ke kontaminaci různými nečistotami. Takto chráněný hrnec dejte na teplé místo. A to na dobu jednoho dne. Zde nechte hrnec bez povšimnutí, jelikož domácí jogurt se takto vytvoří zcela automaticky.
Rozdělte do sklenic
Po jednom dni byste měli mít ze svého mléka již jogurtovou konzistenci. A to je také ta chvíle, kdy již můžete jogurty naplnit do sklenic. Ty zavřete důkladně víčkem a vložte do lednice, kde necháte domácí jogurt vychladit. Potom ho můžete poprvé ochutnat. Nízká teplota je zárukou, že se zastaví ony procesy tvorby jogurtu, stejně jako máte záruku i v tom, že budete moci prodloužit trvanlivost této domácí pochoutky.
S čím si ho dáte?
To je jenom na vás. Můžete ho jíst jenom tak samostatně, jako bílý jogurt. Stejně tak k němu můžete přidat i populární musli různých příchutí. Dobrý je také s ořechy, stejně jako s čerstvým ovocem. Nic však nezkazíte ani marmeládou, která bude nejvíce připomínat ochucené jogurty z obchodů.