Tyhle mini rolky si zamilujete nejenom vy, ale zamiluje si je také jakákoliv vaše návštěva. Až je sami ochutnáte, bude vám jasné, proč u vás chtějí všichni být. Budete tímto receptem vyhlášená. Zkuste ho! -
Menu

Tyhle mini rolky si zamilujete nejenom vy, ale zamiluje si je také jakákoliv vaše návštěva. Až je sami ochutnáte, bude vám jasné, proč u vás chtějí všichni být. Budete tímto receptem vyhlášená. Zkuste ho!

Čeká vás návštěva a vy ji chcete něčím pohostit? Jestliže ano a zároveň nevíte, čím by to mělo být, máme pro vás zajímavý tip. Jsou to velmi chutné mini rolky, které jsou plněné čokoládou a oříšky. Sbíhají se vám sliny už jenom proto, že o tomto jídle mluvíte? Až ho ochutnáte, buďte si jisti, že je ještě lepší než to zní. Ideálním, jak pohostit každou návštěvu. Co budete na recept potřebovat?

Podívejte se na seznam ingrediencí

Je jich sice více, ale výsledek stojí za to. Aby to pro vás bylo jednodušší, tak jsme jednotlivé ingredience rozdělili podle toho, na co jsou používány. To vám usnadní následnou přípravu těchto skvělých rolek. Jako první se podíváme na to, co bude třeba mít k dispozici na kvásek.

  • 1 kostka droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce mouky
  • 400 gramů bílého jogurtu

Věci na kvásek znáte. A ten je základem těsta, proto je třeba podívat se také na to, co bude třeba právě i na těsto jako takové. Zde se neobejdete bez těchto konkrétních surovin:

  • 800 g mouky
  • 50 g másla
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • 1 žlutek
  • 1 špetka soli

Jakmile máte vše potřebné na těsto, je třeba si opatřit věci, které jsou určené také na samotnou náplň. Jedná se o trubičky s oříškovo-čokoládovou náplní. A tak už lehce tušíte, co bude třeba. Ideální je mít k dispozici:

  • 500 g lískooříškového krému
  • 200 g sekaných ořechů

Nyní už zbývá jenom posledních několik věcí. Než se trubičky dají do trouby, je třeba nejprve vymazat plech, na což postačí trochu másla. Také je třeba trubičky před pečením potřít, k čemuž bude potřeba kombinace másla a vajíčka. A při podávání je pocukrujete. A to moučkovým cukrem.

Jdeme na přípravu těsta

Začínáme samozřejmě těstem. Tedy konkrétně kváskem. Stačí přidat všechny ingredience a poté  počkat až 30 minut, než kvásek vzejde. Je vhodné dát danou mísu někam do tepla, což bude tvorbě kvásku pomáhat. Jakmile je hotový, už se můžete pustit do samotného těsta. A to vznikne tak, že všechny předepsané ingredience do kvásku jenom přidáte. A potom? Když je těsto zpracováno, dáte ho na teplé místo a necháte nakynout. Opět je vhodné čekat asi 30 minut.

Těsto rozválejte a potřete náplní

Když těsto nakyne, je třeba ho rozválet. A to nikoliv do kulatého tvaru, ale do tvaru obdélníku. To proto, aby se vám lépe vytvářely samotné rolky. Jakmile je těsto rozválené, už ho stačí jenom potřít náplní. Nejprve na něho naneste a rozetřete daný lisko-oříškový krém. Ten už jenom důkladně posypete sekanými ořechy. Vše potřebné máte hotovo a můžete se pustit do tvorby rolek.

Nakrájejte na čtverce, zabalte a poté upečte

Rolky vytvoříte opravdu velmi jednoduše, protože staří pouze nakrájet těsto na čtverce. Jakmile je máte vytvořené, už pouze jeden po druhém rolujete do požadovaného tvaru. Každou hotovou rolu dáváte na plech a poté ji také potřete máslem a vajíčkem. Když jsou plechy plné, můžete s nimi do trouby.

Trouba by měla být rozehřátá na 200 stupňů Celsia, což je optimální teplota pečení. V této teplotě je nechte do doby, než budou krásně dozlatova upečené. Jakmile dosáhnou té správné barvy, vyndejte je a poté je nechte při pokojové teplotě chladnout. Poslední fáze už spočívá v tom, že je posypete moučkovým cukrem a následně je můžete servírovat. Zkuste je a uvidíte, že si pochutnáte. Výsledek bude skvělý! To vám garantujeme.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Nejlepší pochoutková pomazánka. Vždy musím hned dělat dvě várky, protože…

Zná to většina z nás, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám…
RECEPTY

Prababička mi prozradila tajemství na pravou recepturu langoše. Chutnají 100x…

Léto už je sice nenávratně pryč, ale mnozí z nás si určitě ještě teď vybaví pobyt u vody s langošem v ruce. Nemusíte…
RECEPTY

Do mletého masa vydlabala díru, do které následně vložila tyto…

Když se řekne mleté maso, většina lidí si představí především sekanou či karbanátky. To jsou totiž již po celá desetiletí…
RECEPTY

Moje tchýně z Itálie mi poradila přísadu, kterou přidává do…

Klasická pizza sice vypadá jednoduše, ale přípravy s ní spojené jsou celkem komplikované. A tak může její příprava zabrat mnoho času.…
RECEPTY

Po tomhle blázní celý svět! Unikátní plněné brambory. Tento recept…

Papriky jistě znáte. Ale co takové plněné brambory. Že o nich slyšíte poprvé? Nejsou moc známé, což je velká škoda.…
RECEPTY

Luxusní palačinky za pár korun jsou hotové za pár minut…

Možná si říkáte, že palačinky existují jenom v klasické slané nebo sladké variantě. Tak tomu ale není, jelikož když máte…