Tyhle mini rolky si zamilujete nejenom vy, ale zamiluje si je také jakákoliv vaše návštěva. Až je sami ochutnáte, bude vám jasné, proč u vás chtějí všichni být. Budete tímto receptem vyhlášená. Zkuste ho! -
Menu

Tyhle mini rolky si zamilujete nejenom vy, ale zamiluje si je také jakákoliv vaše návštěva. Až je sami ochutnáte, bude vám jasné, proč u vás chtějí všichni být. Budete tímto receptem vyhlášená. Zkuste ho!

  • 1 špetka soli
  • Jakmile máte vše potřebné na těsto, je třeba si opatřit věci, které jsou určené také na samotnou náplň. Jedná se o trubičky s oříškovo-čokoládovou náplní. A tak už lehce tušíte, co bude třeba. Ideální je mít k dispozici:

    • 500 g lískooříškového krému
    • 200 g sekaných ořechů

    Nyní už zbývá jenom posledních několik věcí. Než se trubičky dají do trouby, je třeba nejprve vymazat plech, na což postačí trochu másla. Také je třeba trubičky před pečením potřít, k čemuž bude potřeba kombinace másla a vajíčka. A při podávání je pocukrujete. A to moučkovým cukrem.

    Jdeme na přípravu těsta

    Začínáme samozřejmě těstem. Tedy konkrétně kváskem. Stačí přidat všechny ingredience a poté  počkat až 30 minut, než kvásek vzejde. Je vhodné dát danou mísu někam do tepla, což bude tvorbě kvásku pomáhat. Jakmile je hotový, už se můžete pustit do samotného těsta. A to vznikne tak, že všechny předepsané ingredience do kvásku jenom přidáte. A potom? Když je těsto zpracováno, dáte ho na teplé místo a necháte nakynout. Opět je vhodné čekat asi 30 minut.

    Těsto rozválejte a potřete náplní

    Když těsto nakyne, je třeba ho rozválet. A to nikoliv do kulatého tvaru, ale do tvaru obdélníku. To proto, aby se vám lépe vytvářely samotné rolky. Jakmile je těsto rozválené, už ho stačí jenom potřít náplní. Nejprve na něho naneste a rozetřete daný lisko-oříškový krém. Ten už jenom důkladně posypete sekanými ořechy. Vše potřebné máte hotovo a můžete se pustit do tvorby rolek.

    Nakrájejte na čtverce, zabalte a poté upečte

    Rolky vytvoříte opravdu velmi jednoduše, protože staří pouze nakrájet těsto na čtverce. Jakmile je máte vytvořené, už pouze jeden po druhém rolujete do požadovaného tvaru. Každou hotovou rolu dáváte na plech a poté ji také potřete máslem a vajíčkem. Když jsou plechy plné, můžete s nimi do trouby.

    Trouba by měla být rozehřátá na 200 stupňů Celsia, což je optimální teplota pečení. V této teplotě je nechte do doby, než budou krásně dozlatova upečené. Jakmile dosáhnou té správné barvy, vyndejte je a poté je nechte při pokojové teplotě chladnout. Poslední fáze už spočívá v tom, že je posypete moučkovým cukrem a následně je můžete servírovat. Zkuste je a uvidíte, že si pochutnáte. Výsledek bude skvělý! To vám garantujeme.

    Pokračujte ve čtení článku na další stránce

    1
    2

    Líbil se vám článek?

    Tisk
    RECEPTY

    Znojemské okurky podle tohoto receptu jsou ty nejlepší, jaké jste…

    Znojemské okurky jsou pojem. Nutno však říci, že když si je koupíte v obchodě, rozhodně nebude jejich chuť taková, jako dříve.…
    RECEPTY

    Máte chuť na maso, ale máte dost klasických plátků, nebo…

    Když máte chuť na maso, je několik možností, co si připravit. Když ale nechcete opakovat stále ty stejné recepty na…
    RECEPTY

    Běžné kuřecí řízky jistě znáte. Máte už jich dost a…

    Zažíváme to téměř všichni. Když přijdeme odpoledne či navečer domů, jsme po celém dni v práci většinou tak unavení, že…
    RECEPTY

    U přípravy běžného pečiva potřebujete kromě jiného také mléko a…

    Každému se občas stane, že potřebuje narychlo vytvořit nějakou pochoutku pro návštěvu, která se nahlásila na poslední chvíli – nebo…
    RECEPTY

    Nebojte se vyzkoušet nový recept na nakládaná rajčata. Chcete si…

    Nakládaná rajčata patří mezi pochoutky, na které si člověk velice rychle zvykne a pak by je nejraději používal do všeho.…
    RECEPTY

    Najdete je na zahrádce, stejně jako je můžete koupit ve…

    Začátek letních prázdnin se blíží s ním i sezóna nových brambor, které pocházejí od nás, z České republiky a mají podle mnohých…